14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Continutul formularului 311 a fost aprobat

- Advertisement -

Formularul 311 se utilizeaza la declararea sumei reprezentand taxa pe valoarea adaugata (TVA), de plata la bugetul de stat, de catre persoanele impozabile al caror cod de inregistrare in scopuri de TVA a fost anulat si care au efectuat, in perioada in care nu au cod valid de TVA, livrari de bunuri/prestari de servicii, respectiv achizitii de bunuri si/sau de servicii pentru care sunt obligate la plata taxei pe valoarea adaugata.

Persoanele vizate

Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care intra sub incidenta articolului mai sus mentionat, carora organele fiscale le anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA sunt: persoanele impozabile declarate inactive; persoanele impozabile care au intrat in inactivitate temporara, inscrisa in registrul comertului; persoanele impozabile ai caror asociati/administratori sau persoanele impozabile insasi, care au inscrise in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art. 2 alin. (2) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal; persoanele impozabile care nu au depus pe parcursul unui semestru calendaristic nici un decont de taxa, dar nu sunt declarate inactive si nu se afla in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului; persoanele impozabile care in deconturile de taxa depuse pentru 6 luni consecutive in cursul unui semestru calendaristic, in cazul persoanelor care au perioada fiscala luna calendaristica, si pentru doua perioade fiscale consecutive in cursul unui semestru calendaristic, in cazul persoanelor impozabile care au perioada fiscala trimestrul calendaristic, nu au evidentiate achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, realizate in cursul acestor perioade de raportare.

Termen de depunere

Declaratia se depune pana la data de 25, inclusiv, a lunii urmatoare celei in care a intervenit exigibilitatea TVA pentru livrarile de bunuri/prestarile de servicii efectuate si/sau achizitiile de bunuri si/sau servicii pentru care persoana este obligata la plata taxei.
Aceasta se depune la organul fiscal in a carui evidenta persoana impozabila este inregistrata ca platitor de impozite si taxe, fie la registratura, direct sau prin imputernicit, sau la posta, prin scrisoare recomandata.
Ea se completeaza de contribuabil sau de catre imputernicit inscriind cu majuscule, citet si corect, toate datele prevazute de formular. Declaratia depusa initial se rectifica prin depunerea unei noi declaratii, pe acelasi formular, bifand casuta corespunzatoare de pe formular. Rectificarea nu este posibila pentru perioade fiscale care au fost supuse inspectiei fiscale sau pentru care este in curs de derulare o inspectie fiscala.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți