19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Olimpicii Oltului au adunat zeci de medalii si premii la competitiile nationale

- Advertisement -

La Olimpiada de stiinte Socio-Umane, disciplina Educatie Civica, echipajul format din elevele Liceului Teoretic Tudor Vladimirescu din Draganesti-Olt, Maria Tudosie si Amalia stefania Jumuga (clasa a III-a), s-a clasat pe locul III; la disciplina Economie, elevul CN Ionita Asan din Caracal, Alexandru Burnei (clasa a XII-a), a obtinut premiul al II-lea. La Olimpiada de Geografie, un elev al Colegiului Ion Minulescu – Ionel Alexandru Petrusca (clasa a IX-a), s-a intors acasa cu premiul al III-lea; la Istorie, elevul Ionut Mircea Marcu (clasa a XII-a), de la Liceul Teoretic Mihai Viteazul din Caracal, a obtinut mentiune; la Olimpiada de Pedagogie, doua eleve ale Colegiului Nicolae Titulescu din Slatina s-au clasat pe primele locuri ale podiumului: Ana Maria serban (clasa a XI-a) a obtinut premiul I, iar Georgeta Adriana Balan (clasa a X-a), a obtinut premiul al III-lea. Doi elevi olteni s-au intors acasa cu mentiune de la Olimpiada de Chimie: Ionut Voinicu (clasa a IX-a) de la CN Ion Minulescu si Vlad Alexe (clasa a X-a) de la Liceul Mihai Viteazul din Caracal. Tot mentiune a obtinut si Rares Gherghina (clasa a VI-a), elev al scolii Mihail Drumes, la Olimpiada de Fizica. La faza nationala a Olimpiadei de Agricultura, desfasurata la Slatina, eleva Ionela Solba (clasa a XII-a), de la Colegiul Tehnic Danubius din Constanta s-a clasat pe locul I.

Premii I si la matematica, informatica, limba romana si religie

Elevii olteni s-au clasat pe primele locuri si la alte discipline. Spre exemplu, la faza nationala a Olimpiadei de Limba Romana, eleva stefania Neagu (clasa a IX-a) de la Colegiul Ion Minulescu a obtinut premiul I; la ciclul gimnazial, aceeasi disciplina, eleva Andreea Simina Barbu (clasa a V-a), de la scoala Eugen Ionescu din Slatina s-a clasat pe locul al II-lea. La Matematica, elevul stefan Cristian Popa (clasa a VI-a) de la scoala Nicolae Titulescu din Caracal, a obtinut premiul I; la ciclul liceal, elevii Andreea Clara Diaconeasa (clasa a XII-a) si Marius Spoitu (clasa a XI-a), ambii de la Ion Minulescu, au obtinut medalie de aur.
La etapa nationala a Olimpiadei de Informatica, 4 elevi olteni au obtinut medalii de argint si bronz: Dragos Nicolae (clasa a XI), Andretti Naiden (clasa a X-a), ambii de la CNRG, au luat medalii de argint, iar Alexandru Lungana (clasa a XI-a), tot de la Radu Greceanu, a obtinut medalie de bronz; tot bronz a obtinut si Alexandru Staicu (clasa a V-a) de la scoala Eugen Ionescu din Slatina. La disciplina Religie, eleva Elena Monica Trusca (clasa a VIII-a) de la scoala George Poboran a obtinut premiul I.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți