13.1 C
Slatina
vineri,17 mai,2024

Ultimele Articole

Angajatii DADR Olt, instruiti sa acorde primul ajutor

- Advertisement -

Cursurile de prim ajutor fac parte din campania O viata poate depinde de tine, demarata in aceasta luna atat in Slatina, cat si in Caracal.
Este o campanie bazata foarte mult pe voluntariat. Aceste cursuri sunt organizate in judetul Olt cu ajutorul ISU local. La nivel national avem deja peste 3.400 de persoane care au facut aceste cursuri care au caracter gratuit, toata lumea poate sa le faca, inclusiv publicul larg. Cei interesati se pot inscrie pe salvez.ro, iar noi cand avem o grupa de 20 persoane organizam cursul. Am tinut cursuri de genul acesta in mai multe orase din tara si speram ca toata lumea sa invete in curand sa acorde primul ajutor, a declarat Cristina Pascu, purtator de cuvant al Asociatiei REACT.
Angajatii DADR Olt au invatat care sunt cele trei manevre esentiale pentru salvarea unei vieti: resuscitarea, pozitia laterala de siguranta si manevra Heimlich.
Campania O viata poate depinde de tine este o actiune in cadrul parteneriatului dintre Asociatia REACT si ISU Olt . Aceasta este a patra intalnire, de trei ori am fost in scoli in cadrul programului scoala Altfel, iar acum este primul curs pentru adulti. Speram ca persoanele care participa la aceste cursuri sa poata puna in aplicare cunostintele dobandite atunci cand va fi nevoie, a declarat Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al ISU Olt.
Reprezentantii ISU Olt si cei ai Asociatiei REACT spera sa ajunga in cat mai multe locatii din judetul Olt pentru a oferi cursuri de genul acesta, si, de asemenea, ca oamenii sa se inscrie pe site-ul salvez.ro pentru organizarea cat mai multor cursuri de prim ajutor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți