19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

sase copii adoptati de la inceputul anului, in judetul Olt

- Advertisement -

De asemenea, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Olt mai au in lucru alte 11 dosare privind deschiderea procedurii si incredintarea adoptiei. inca 11 copii vor fi adoptati, cu siguranta, in acest an. Avem 11 dosare in lucru care se vor finaliza pe parcursul anului acesta, dintre care opt sunt pentru deschiderea procedurii adoptiei si trei incredintari adoptie, a declarat Oana Constantin, sef Birou Adoptii si Postadoptii din cadrul DGASPC Olt. Avem foarte putini copii adoptabili in momentul acesta comparativ cu numarul mare al copiilor aflati in sistemul de protectie, a mai spus Oana Constantin.

Etapele adoptiei

Prima etapa a adoptiei este obtinerea atestatului, iar dupa noua lege familiile trebuie sa astepte maxim 120 de zile de la data depunerii cererii.
Primul pas de adoptie a unui copil este obtinerea atestatului de catre familia doritoare; noi verificam modul de acomodare/adaptare in familie si cum raspunde aceasta la nevoile copilului, iar cea de-a treia etapa consta in incuviintarea adoptiei. Cele trei etape dureaza intre opt luni si un an, de la caz la caz, plus cei doi ani de postmonitorizare. Nu toti copii aflati in centrul de protectie sunt adoptabili pentru ca fiecare copil aflat cu masura de protectie in sistemul acesta are un plan individualizat de protectie, numai cei care au finalitatea adoptiei pot deveni adoptabili. Sentinta de adoptabilitate valabila pe noua lege este de doi ani de zile, iar pentru copilul ai carui parinti sunt necunoscuti aceasta sentinta este valabila pana la incuviintarea adoptiei, a mai declarat Oana Constantin. Aceasta a mai adaugat ca grupa medie de varsta a celor care vor sa adopte copii este de 30-40 ani. . De regula sunt familii fara copii care doresc sa adopte primul lor copil, avem putine cazuri in care familiile au deja un copil si doresc sa adopte altul. Majoritatea celor interesati vor sa devina parinti pentru copii cu varsta de pana la trei ani, a adaugat reprezentanta DGASPC Olt.
Anul trecut, 25 de micuti din judet au fost adoptati.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți