15.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

14 persoane au beneficiat de ingrijiri medicale la domiciliu

- Advertisement -

De la inceputul anului, 14 olteni cu afectiuni oncologice, semipareza, paraplegie si AVC au beneficiat de ingrjiri medicale la domiciliu. Suma serviciilor medicale acordate acestora este de 52.412,71 lei.
Reprezentantii CAS Olt informeaza ca pentru a putea beneficia de aceste servicii medicale, asiguratul, unul din membrii familiei sau o persoana imputernicita de acesta depune o cerere la CAS, insotita de adeverinta de asigurat, actul de identitate (in copie), recomandarea pentru ingrijiri medicale la domiciliu si declaratia pe proprie raspundere din care sa rezulte ca afectiunea nu a aparut in urma unei boli profesionale, a unui accident de munca sau sportiv. Pentru copiii in varsta de pana la 14 ani se ataseaza recomandarea medicala cu specificarea domiciliului copilului si certificatul de nastere (in copie).
Dupa depunerea cererii, CAS analizeaza cererea si recomandarea primita, intr-un interval de 3 zile lucratoare de la data depunerii, iar cererea este aprobata in limita sumei prevazute pentru aceasta destinatie. Durata pentru care un asigurat poate beneficia de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu se stabileste de medicul care a facut recomandarea, dar nu mai mult de 90 zile de ingrijiri in ultimele 11 luni in una sau mai multe etape (episoade de ingrijire).
in situatia in care cererile depasesc bugetul aprobat pentru acordarea de ingrijiri medicale la domiciliu se alcatuiesc liste de prioritate.
Criteriile de prioritate, precum si cele pentru solutionarea listelor de prioritate tin cont de data inregistrarii cererilor la CAS, de tipul si stadiul afectiunii pentru care a fost efectuata recomandarea si de nivelul de dependenta al bolnavului.
Furnizorii de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu acorda servicii conform unui plan de ingrijiri in conformitate cu recomandarile facute de catre medicii de specialitate din ambulatoriul de specialitate si medicii de specialitate din spital, zilnic, inclusiv vineri, sambata, duminica si in timpul sarbatorilor legale.
CAS Olt este in relatie contractuala cu patru furnizori de ingrijiri medicale la domiciliu, iar bugetul alocat pentru anul acesta este de 83.000 lei, a declarat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți