21.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Fostul purtator de cuvant al Tribunalului Olt, condamnat la patru ani de inchisoare cu executare

- Advertisement -

Barbatul a fost trimis in judecata la sfarsitul anului 2010 de catre procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova dupa ce, dandu-se drept procuror, a cerut 15.000 de euro unui subofiter din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Olt pentru a-i aranja admiterea in magistratura.
in perioada octombrie – decembrie 2010, inculpatul Dumitru Ovidiu – Florin a pretins de la un denuntator suma de 15.000 euro, pe care a primit-o in trei transe, in scopul de a o remite ulterior directorului Institutului National al Magistraturii. Dumitru Ovidiu Florin a sustinut in mod fals ca este procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti, a lasat sa se inteleaga ca are influenta asupra directorului I.N.M. si il poate determina sa faciliteze admiterea in magistratura a denuntatorului prin promovarea in mod fraudulos a examenului organizat de I.N.M. in anul 2011. in ziua de 23 decembrie 2010, inculpatul Dumitru Ovidiu Florin a fost prins in flagrant delict in timp ce primea de la denuntator suma de 5000 euro, pretinsa anterior, se precizeaza in rechizitoriul procurorilor.
Dupa prinderea in flagrant, Ovidiu Florin Dumitru a fost arestat preventiv iar pe 29 decembrie 2010 a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de trafic de influenta. in octombrie 2011 barbatul a fost condamnat de magistratii de la Curtea de Apel Craiova la patru ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost atacata cu recurs de catre Dumitru, iar pe 3 mai 2012 judecatorii de la inalta Curte de Casatie si Justitie au hotarat ca barbatul sa execute pedeapsa de patru ani de inchisoare data de Curtea de Apel Craiova. Hotararea magistratilor este definitiva. Prin decizia penala nr. 1427 din 3 mai 2012, inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut decizia Curtii de Apel Craiova care a hotarat condamnarea inculpatului Dumitru Ovidiu Florin, persoana fara calitate speciala, la pedeapsa de 4 ani inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
Constata ca s-au restituit denuntatorului sumele de 10.000 euro, se precizeaza in incheierea instantei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți