20.2 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

21 de olteni, suspecti de boala Lyme

- Advertisement -

Din cele 339 de intepaturi de capusa inregistrate de la sfarsitul lunii aprilie si pana pe 4 iunie, au fost recoltate 21 de probe biologice, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucuresti, in vederea infirmarii sau confirmarii diagnosticului de boala Lyme, a precizat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Olt. in ultima saptamana, la sectia de primiri urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina s-au prezentat 74 de persoane intepate de capuse.
Boala Lyme mai este supranumita si boala cu 1000 de fete din pricina faptului ca, afectand intregul organism, simptomele ei le mimeaza pe cele ale altor boli. Potrivit specialistilor, primul semn al infectiei este de obicei o urticarie circulara, denumita eritem migrator, care apare in 1-2 saptamani de la infectie, dar poate aparea si la 30 de zile dupa muscatura capusei. impreuna cu urticaria, persoana infectata poate avea simptome asemanatoare cu cele ale gripei, ca umflarea ganglionilor limfatici, oboseala, dureri de cap si dureri musculare. Boala Lyme poate afecta inima, ceea ce poate duce la batai neregulate ale inimii sau dureri de piept. Se poate raspandi la sistemul nervos, provocand paralizie faciala sau furnicaturi si amortire a bratelor si picioarelor. Poate incepe sa provoace dureri de cap si intepenirea gatului, care pot fi considerate simptome ale meningitei.
Potrivit unui raport al Institutului National de Sanatate Publica, anul trecut, la nivelul intregii tari au fost confirmate 861 cazuri de boala Lyme. La nivelul judetului Olt au existat anul trecut trei suspiciuni de imbolnavire, un singur caz fiind confirmat.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți