14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Liceenii olteni sustin astazi prima proba a bacalaureatului 2012

- Advertisement -

Desi rezultatele simularilor pentru bacalaureat au dovedit ca liceenii nu sunt pregatiti pentru promovarea acestuia, cei 4.795 de absolventi inscrisi la prima sesiune a examenului incep astazi probele, cu cea de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana. Centrele de examen sunt pregatite, toate salile au montate camere de supraveghere video, iar la bac sunt inscrisi 4.795 de absolventi, din care 3.908 sunt din promotia 2012. Multi dintre cei care au absolvit anul acesta nu s-au inscris la bac, deoarece au plecat in strainatate sau au abandonat cursurile, a precizat Marian Croitoru, vicepresedintele Comisiei Judetene a bacalaureatului. Potrivit acestuia, elevii au fost pregatiti suplimentar de cadrele didactice, insa simularile au aratat ca nici jumatate din ei nu au luat nota de trecere. Procentul de promovabilitate la simulari a fost sub 50%, pe judet situandu-se undeva intre 42-43%. Desi in toate liceele s-a facut si pregatire suplimentara la disciplinele la care vor da bac-ul, procentajul final de promovabilitate e posibil sa fie mai mic decat cel de anul trecut, a mai spus acesta.

Oltul, pregatit de bacalaureat

Potrivit sefului invatamantului oltean, Nicolae Draghici, Oltul este printre putinele judete din tara unde organizarea bacalaureatului a fost realizata in proportie de 100%, iar examenul se va desfasura in conditiile cerute de minister.
Doresc sa-i asigur pe elevi, pe profesori, pe cadrele didactice, ca dincolo de fumigenele unor oficioase de partid, noi suntem in grafic cu organizarea examenului de bacalaureat. Vineri, la ora videoconferintei cu ministerul, am fost printre putinele judete care realizeasera suta la suta baza de date a examenului, si aveam deja distribuite pe scoli sumele necesare pentru achizitionarea camerelor de supraveghere a examenului. Dat fiind ca maine (n.red. luni) incep probele de competente, eu consider ca am de la domnul ministru un mandat transpartinic legat de Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a, si de examenul de bacalaureat, dincolo de mofturile insalubre ale partidelor. Sigur, sunt foarte dezamagit ca atat inspectorii PD-L, cat si cei PSD – cu exceptia inspectoarei de la invatatori, Paraschiv Mirela, plecata intr-o formare la Sinaia – au refuzat sa semneze convocatorul de la Adunarea Salariatilor de marti, 12 iunie, convocata in vederea alegerii Consiliului de Administratie. Ca un amanunt deloc de neglijat, 2 dintre inspectorii PSD au recunoscut ca au primit comanda de la partid in acest sens, din a II-a linie a lui, cum primisera si saptamana trecuta, sa nu voteze Consiliul de Administratie in formula propusa de mine. Dar pentru aceasta situatie dramatica, promit ca voi gasi o solutie in zilele viitoare, a declarat acesta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți