11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltul, locul patru la nivel de tara ca prezenta la vot. Mateiana, Anghel, Ghita si Luta, invinsi

- Advertisement -

La fel ca de obicei, prezenta a fost mai numeroasa in mediul rural – 73,78% dintre alegatori, in timp ce in mediul urban s-a inregistrat un procent de 54,51%.

Darius Valcov, favorit la Slatina

Rezultatele oficiale ale scrutinului vor fi cunoscute in cursul zilei de azi, dupa centralizarea datelor. Pana la inchiderea editiei, reprezentantii PSD Olt finalizasera numaratoarea paralela doar la o parte din sectiile de vot. La Slatina, in cele cateva sectii unde se finalizase numararea voturilor, candidatul USL, Darius Valcov, conducea detasat. Tot in urma numaratorii paralele a PSD, social democratii au castigat alegerile in localitatile Samburesti, Dobroteasa, Brastavatu, Verguleasa, Milcov, Topana si Balteni, dar au pierdut la Curtisoara, Osica de Sus, Babiciu, Stoenesti, Ganeasa, Slatioara si Perieti.
La Perieti, Luta a fost detronat de tanarul Costin Valceleanu, candidatul PRM.

Florin Mateiana, Gheorghe Anghel si Sorin Ghita, invinsi

Printre edilii cu state vechi care au pierdut batalia electorala se numara nu doar Luta de la Perieti, ci si Florin Mateiana, de la Potcoava. Acesta a fost invins de Emanuel Enachioaia, candidatul UNPR, la o diferenta de 400 de voturi. Situatia este similara si la Caracal, unde Gheorghe Anghel a pierdut in fata lui Eduard Ciocazanu, iar la Draganesti Sorin Ghita a fost invins de candidatul PSD.

Conducerea PDL Olt, sigura pe victorie in zece localitati

Desi numaratoarea voturilor era inca departe de a se fi finalizat, conducerea PDL Olt parea extrem de optimista dupa inchiderea urnelor. Senatorul Mihai Nita, presedintele interimar al organizatiei judetene, s-a declarat convins ca PDL va castiga fara probleme alegerile in zece localitati din judet, in conditiile in care organizatia nu mai avea decat cinci primari in functie la data alegerilor.
Nu s-au numarat voturile, dar din semnalele pe care le am din teritoriu, castigam cu siguranta la Ganeasa, Iancu Jianu, Dobretu, Radomiresti, Carlogani, Gradinari, Crampoia, Movileni, Studina si Vilcele. De asemenea, exista posibilitatea sa castigam alegerile in comuna Samburesti si in orasul Bals, a spus senatorul Mihai Nita. Numaratoarea paralela a PSD a confirmat sperantele acestuia la Ganeasa.

Sute de sesizari

in ziua votului nu au lipsit nici incidentele electorale. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, comisar sef Claudia Radu, a declarat ca de la deschiderea urnelor si pana la ora 20:00 au fost semnalate aproximativ 150 de incidente electorale, insa doar noua dintre acestea au fost confirmate. in ziua votului nu au lipsit nici bataile si nici cazurile de mita electorala.

Bataie la Barasti

Cel mai grav incident s-a inregistrat in comuna Barasti, unde un barbat in varsta de 43 de ani din localitate a fost batut cu bestialitate de Cristian C., de 36 ani, din judetul Arges, si Alexandru L., de 44 ani, din localitate, pe motiv ca ar fi transportat persoane catre sectia de votare.
Din verificarile efectuate de politistii care s-au deplasat la fata locului, s-a stabilit ca persoana agresata nu transporta persoane catre sectia de votare. in cauza au fost intocmite acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

Corabian retinut pentru mita

in orasul Corabia un tanar de 24 de ani, Stelica P., a fost prins avand asupra sa sapte carti de identitate apartinand altor persoane din localitate si suma de 705 lei. Din cercetarile efectuate politistii au stabilit ca acesta le-a promis celor in cauza diverse sume de bani pentru a vota un anumit candidat.
Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore urmand ca luni sa fie prezentat Judecatoriei Corabia cu propunere de arestare preventiva. El este cercetat pentru promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori.

Procesul de vot, intrerupt in cateva localitati

La sectia de votare din comuna Babiciu, procesul de votare a fost intrerupt pentru 55 de minute, dupa ce unul dintre membrii comisiei electorale a inmanat unui cetatean doua seturi de buletine de vot. in comuna Teslui, votul a fost intrerupt timp de 15 minute la Sectia de votare nr.1 dupa ce o femeie a introdus in urne un buletin de vot in plus. Potrivit reprezentantilor politiei, Elena F. si Constanta F. au solicitat comisiei sa intre impreuna in cabina de vot, motivand ca una dintre ele este nevazatoare. Dupa aprobarea cererii, vicepresedintele comisiei a inmanat uneia dintre ele cinci buletine de vot (un buletin de vot in plus). in momentul introducerii in urnele de vot a buletinelor, unul dintre observatori a sesizat ca una dintre femei avea un buletin de vot in plus si a sesizat politia. in urma incidentului presedintele comisiei a dispus intreruperea procesului de votare intre orele 1410-1425.
si in comuna Comanca procesul de vot a fost intrerupt pentru 25 de minute, dupa ce asupra unei persoane au fost gasite mai multe buletine de vot, procesul de votare fiind intrerupt pentru 25 de minute. in toate cazurile se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tiparirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea in urna a unui numar suplimentar de buletine fata de cele votate de alegatori, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți