25.7 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Surprize pentru primarii de orase la scrutinul de duminica

- Advertisement -

La Slatina, Darius Valcov a castigat cel de-al treilea mandat de primar cu 66,74%, potrivit ultimelor informatii. Pe locul urmator s-a situat candidatul PP DD, Liviu Moisiu, cu 11%, al treilea in preferintele electoratului clasandu-se candidatul UNPR, Emil Albota, cu 10,1%. Radu Ionita, candidatul PDL, a obtinut 3,67%, Marin Postolache, candidatul PRM – 1,98%, Doru Mitrache, candidatul Partidului Verde – 1,44%, candidatul UPSC – 1,12%, cel al PPLC – 0,69%, iar cei trei independenti au obtinut, impreuna, 3,25%.
Potrivit aceleasi surse, noul primar al Caracalului este social democratul Eduard Ciocazanu, care a obtinut 48%, in timp ce Ion Dinoiu, candidatul PP DD, a obtinut 23%, Gheorghe Anghel, candidatul UNPR – 15%, iar liberalul serban Cernat – 9%.
La Corabia alegerile au fost castigate tot de PSD – Iulica Oane a obtinut 50%, iar stefan Parlea – 18%. La Draganesti, social democratul Pantelie Rotaru s-a clasat pe primul loc, cu 29%, iar liberalul Sorin Ghita, fostul primar, a obtinut 21%, in timp ce la Bals, Madalin Teodosescu, candidat USL, a castigat alegerile cu 59%, mult peste cei 28,6% obtinuti de contracandidatul sau de la PDL, stefan Gheorghe.
infranti din competitia electorala au iesit si primarii oraselor Potcoava si Scornicesti. La Potcoava, Florin Mateiana, cu 45%, a fost invins de candidatul UNPR, Emanuel Enachioaia, care a obtinut un procent in plus. Lupta a fost stransa si la Scornicesti, unde liberalul Catalin Davidescu a avut un avantaj de 35 de voturi in fata pesedistului Constantin Nedelea.

USL, majoritate in Consiliul Local Slatina

USL a castigat, la nivelul municipiului resedinta de judet, nu doar functia de primar, ci si majoritatea in Consiliul Local. in noul for legislativ municipal vor intra 14 reprezentanti ai USL (11 PSD si 3 de la PNL), 3 reprezentanti ai PP DD, 2 de la PDL si tot 2 de la UNPR.
Ca si procente, potrivit ultimelor informatii, USL a obtinut 62,71%, PP DD – 11,30%, PDL – 8,22%, UNPR – 7,8%, PRM – 2,21%, Partidul Verde – 1,71%, PP LC – 1,70%, UPSC – 1,24%, PAS – 0,37%, iar cei trei independenti, respectiv Gabriel Diaconu, Valeriu Matei si Nicolae Opranescu, au obtinut impreuna 2,03%.

Darius Valcov si Paul Stanescu si-au sarbatorit victoria

Darius Valcov, reales pentru cel de-al treilea mandat in functia de primar al Slatinei, si Paul Stanescu, reconfirmat prin vot in functia de presedinte al Consiliului Judetean, si-au sarbatorit aseara victoria printr-un mega-spectacol oferit in Slatina, multumind slatinenilor pentru votul lor. Pe scena amenajata in apropiere de Fantana Sperantei au urcat Smiley, Vunk, Voltaj, Jean de la Craiova si Viorica de la Clejani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți