10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Mateiana si Nedelea se agata de scaune

- Advertisement -

Trimisi acasa de electorat prin votul de duminica, doi dintre perdantii alegerilor continua sa se agate cu disperare de scaune. Vorbim de Constantin Nedelea si Florin Mateiana, fosti primari ai oraselor Scornicesti si Potcoava, fosti colegi in diverse partide, actuali invinsi din postura de candidati PSD, pe care ii leaga nu doar traseul politic comun, ci si disperarea cu care incearca sa ramana agatati in administratiile locale pe care le-au condus pana de curand.

Davidescu: Nu accept sa fac echipa cu mafia!

Dupa o campanie extrem de murdara si agresiva, fostul primar al orasului Scornicesti, pesedistul Constantin Nedelea, a pierdut alegerile in fata contracandidatului sau liberal, Catalin Davidescu. Disperat ca a fost infrant in ciuda numeroaselor tentative de intimidare a electoratului si a banilor pompati cu nemiluita, Nedelea spera sa obtina macar functia de viceprimar. Invocand protocolul USL, desi alianta nu a functionat nici macar o secunda la nivelul Scornicestiului, Nedelea si-a adjudecat deja la nivel declarativ functia de viceprimar, chiar daca mandatele noilor alesi nu au fost inca validate. Aspiratiile acestuia se lovesc insa de opozitia ferma a liberalului Catalin Davidescu, care a precizat ca nu va accepta niciodata sa faca echipa cu mafia.
Nu il accept sub nici o forma pe Constantin Nedelea ca viceprimar si nici pe Ion Prioteasa, presedintele PSD Scornicesti, nu voi accepta niciodata sa fac echipa cu mafia. Asta am promis oamenilor care m-au ales, am spus-o si in campanie, o repet si acum – mafia nu mai are ce cauta in Primaria Scornicesti! Conducerea partidului cunoaste pozitia mea si ma sustine, orice negociere pe aceasta tema este exclusa din start. Nedelea vrea sa fie viceprimar cu ajutorul consilierilor PDL, lucru neacceptat de protocolul USL pe care il invoca numai cand ii convine. Acelasi protocol prevedea si ca ar fi trebuit sa avem o campanie civilizata, nu razboiul pe care l-am avut. Eu nu pot sa-i iert pentru ca au batut si umilit oamenii din localitate, pentru ca si-au batut joc pe fata de Calin Popescu Tariceanu, cel mai bun premier pe care l-a avut Romania dupa 1990. Conducerea PSD trebuie sa inteleaga ca astfel de oameni nu-i fac cinste. Vreau o colaborare cu Consiliul Judetean si cu presedintele Paul Stanescu, pentru care am tot respectul, vreau sa ne intelegem in folosul oamenilor din Scornicesti, carora le-am promis ca nu vor mai fi terorizati. Pozitia mea in privinta celor doi este insa ferma, nu fac nici un compromis, a spus Davidescu.

Enachioaia: Nici eu, nici oamenii nu-l vrem viceprimar pe Mateiana!

O situatie oarecum similara este si la Potcoava, unde Florin Mateiana a fost invins de uneperistul Manuel Enachioaia. La fel ca Nedelea, si Mateiana a acceptat cu greu infrangerea si se vrea macar viceprimar daca tot a pierdut scaunul de primar, dar nu este dorit in echipa de noul edil al orasului.
Nici eu, nici oamenii nu-l vrem pe Mateiana viceprimar. Toti cei care m-au votat au facut-o cu speranta ca lucrurile se vor schimba, dar daca el ramane ca viceprimar nu mai e nici o schimbare. Nu il vreau in aceasta functie si i-am spus acest lucru si in fata, ar trebui sa inteleaga ca oamenii din localitate nu-l mai vor in conducerea primariei, a spus Enachioaia.
Scandalul este departe de a se fi incheiat la Potcoava, unde dupa o campanie fara prea multe incidente, o serie de evenimente cu parfum de razbunare s-au petrecut la scurt timp dupa aflarea rezultatelor. Printr-o bizara coincidenta, victimele ale incidentelor sunt sustinatori ai actualului primar. Masina nasului lui Manuel Enachioaia a fost incendiata, iar o femeie, mama unui tanar care l-a ajutat pe Enachioaia in campanie, a ajuns la spital in stare grava dupa ce niste indivizi i-au spart marti noaptea geamurile locuintei si au batut-o cu salbaticie.
Faptele sunt puse de localnici pe seama oamenilor lui Mateiana, care ar incerca astfel sa-i intimideze pe consilierii care nu-l vor vota ca viceprimar.

Probleme nu sunt doar in cele doua orase, pentru ca majoritatea primarilor care si-au pierdut functiile vizeaza acum fotoliile de viceprimari. USL-ul se clatina serios nu doar la Scornicesti, ci si la Draganesti, unde noul primar PSD nu vrea sa faca echipa cu liberalul Sorin Ghita. Prima runda de negocieri intre sefii locali ai USL pe aceasta tema a avut loc, potrivit unor surse, ieri seara, dar fara a se ajunge deocamdata la vreo intelegere.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți