9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Procurorii DIICOT cer inchisoare cu executare pentru membrii gruparii Mafiotu

- Advertisement -

Membrii gruparii conduse de Constantin Enache, zis si Mafiotu, isi asteapta sentinta in dosarul in care sunt judecati pentru savarsirea infractiunilor de camatarie si santaj. La ultimul termen al procesului, judecat miercuri la Tribunalul Olt, procurorul DIICOT a cerut condamnarea tuturor inculpatilor din dosar la pedepse privative de libertate.
Activitatea grupului infractional a avut consecinte deosebit de grave, partile vatamate fiind obligate sa achite sume de bani mult mai mari decat cele imprumutate. Acestea au fost deposedate intr-o forma aparent legala, prin incheierea de acte la un singur birou notarial din Slatina, de mai multe bunuri. (…) Faptele comise de membrii gruparii au reprezentat un pericol social si au creat un sentiment de nesiguranta. Noi solicitam condamnarea tuturor inculpatilor trimisi in judecata la pedepse privative de libertate in raport cu gravitatea faptelor comise de fiecare si de consecintele acestora, a precizat procurorul DIICOT.
De asemenea, acesta a mai cerut instantei anularea actelor notariale prin care partile vatamate au fost obligate sa-si cedeze imobilele, confiscarea sumelor de bani ridicate in timpul perchezitiilor, a imobilelor, masinilor si sumelor din conturile bancare ce apartin lui Constantin Enache si celorlalti suspecti, precum si obligarea inculpatilor la despagubiri catre partile civile. Instanta se va pronuta in acest caz pe 27 iunie.
Reamintim ca gruparea condusa de Constantin Enache a fost destructurata in luna septembrie 2010 de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova. Cercetarile facute de oamenii legii au scos la iveala ca, pentru a-si atrage victimele, Mafiotu’ le promitea acestora imprumuturi fara garantii si cu dobanzi foarte avantajoase, intre 10 si 20% pe luna.
Dupa ce imprumutau diverse sume, victimele aflau ca trebuie sa dea inapoi mult mai multi bani decat calculasera. in plus, acestea erau constranse sa intocmeasca inscrisuri olografe, din care sa rezulte ca au imprumutat sume mult mai mari, sau sa incheie contracte de imprumut sau de vanzare-cumparare. in acest fel, multe persoane au ramas fara case sau masini, anchetatorii estimand ca gruparea de camatari a obtinut peste un milion de euro.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți