8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medicii si farmacistii din Olt au inceput instruirile gratuite pentru eliberarea retetei electronice

- Advertisement -

incepand cu data de 1 iulie 2012 toti furnizorii de servicii medicale si medicamente aflati in relatii contractuale cu CAS sunt obligati sa utilizeze prescriptia medicala electronica pentru medicamente gratuite sau compensate. in Olt, intalnirile cu medicii si farmacistii au inceput de ieri, si vor continua pana la sfarsitul lunii. Astazi (n.red. joi), a avut loc o intalnire cu reprezentantii spitalelor clinice si serviciilor de recuperare, maine va avea loc o instruire cu medicii de familie, iar luni si marti, farmacistii vor fi si ei informati si instruiti, urmand ca dupa aceea, medicii din spitale sa beneficieze de instruire pentru utilizarea retetei electronice, a precizat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al Casei de Asigurari de Sanatate Olt.

Reteta on-line si off-line

Prescriptia medicala electronica on-line si off-line este un formular utilizat in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru prescrierea medicamentelor cu si fara contributie personala in tratamentul ambulatoriu. Seria si numarul prescriptiei medicale electronice sunt unice, tiparite pe prescriptie si sunt generate automat de sistem, si atribuite fiecarui medic prescriptor. Prescriptia medicala electronica are doua componente: componenta care se completeaza de catre medicul prescriptor (componenta prescriere) si o componenta care se completeaza de farmacist (componenta eliberare).
in cazul prescrierii electronice on-line, daca medicul prescriptor are semnatura electronica extinsa, acesta listeaza un exemplar al prescriptiei medicale pe care il inmaneaza asiguratului si poate lista un alt exemplar al prescriptiei pentru evidenta proprie; in situatia in care medicul prescriptor nu are semnatura electronica, acesta listeaza obligatoriu doua exemplare pe care le semneaza si parafeaza, din care unul pentru evidenta proprie si pe celalalt il inmaneaza asiguratului, pentru a-l prezenta la farmacie.
in cazul prescrierii electronice off-line, medicul prescriptor completeaza obligatoriu pe suport de hartie trei exemplare ale prescriptiei electronice, pe care le semneaza si parafeaza, din care un exemplar il pastreaza pentru evidenta proprie si doua exemplare le inmaneaza asiguratului pentru a le depune la farmacie
Medicamentele cuprinse in prescriptiile medicale care nu contin toate datele obligatorii ce trebuie completate de medic, nu se elibereaza de farmacii si nu se deconteaza de casele de asigurari de sanatate.
Medicii prescriptori vor fi asistati de un motor de reguli medicale la introducerea retetelor in regim on-line – interactiuni intre medicamente, corelatii intre diagnostic, varsta si medicamente prescrise.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți