22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Primarii si consilierii locali, investiti in functii pana la sfarsitul lunii

- Advertisement -

Reprezentantii Prefecturii Olt au stabilit deja calendarul ce cuprinde zilele in care urmeaza sa fie investiti in functii noii alesi locali din orasele si comunele judetului Olt. Cele 4 echipe ale Prefecturii au stabilite 4 localitati in fiecare zi, unde vor fi validati mai intai consilierii locali, si dupa aceea, primarii alesi.

Noi alesi locali vor fi validati in functii dupa un calendar stabilit de Prefectura Olt pentru urmatoarele doua saptamani din luna iunie. Potrivit subprefectului Virgil Delureanu, primele investiri in functii vor fi la Caracal si la Scornicesti. Calendarul l-am intocmit impreuna cu domnul prefect, si avem 4 echipe, iar fiecare echipa are cate 4 comune pe zi. investirile in functii incep cu ora 09:00; se va constitui prima data validarea consilierilor locali, si dupa aceea, in functie de hotararile judecatoresti pe care le vor elibera judecatoriile, primarii urmeaza sa depuna juramantul in fata consiliilor locale, a declarat Virgil Delureanu, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sfarsitul saptamanii trecute. Am informatii ca hotararile judecatoresti nu vor aparea la data la care se vor constitui Consiliile Locale, deoarece mandatarul financiar al fiecarui partid politic trebuia sa faca un raport pe care sa-l inainteze Autoritatii Electorale Centrale, iar aceasta sa publice in Monitorul Oficial noii primari, si dupa aceea, judecatorul sa constate ca au fost efectuate toate demersurile si sa elibereze hotararea judecatoreasca pentru fiecare. Termenul a fost pana azi (n.red. vineri) ca mandatarul financiar al fiecarui partid sa inainteze la Bucuresti raportul cu cheltuielile campaniei electorale, a mai spus subprefectul de Olt.
Potrivit acestuia, perioada de investire in functii decurge de la data la care au avut loc alegerile locale (10 iunie), si este de 20 de zile. Termenul e de 20 de zile de la data la care au avut loc alegerile locale, adica 30 iunie; luni e programat Caracalul, la ora 10:00, si Scornicestiul la ora 14:00, iar la Slatina validarea va avea loc vineri la ora 11:00, a conchis subprefectul Delureanu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți