11.2 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Slatina redevine capitala calusului romanesc

- Advertisement -

Cea de-a XIV -a editie a Concursului National al Copiilor Calusul Romanesc incepe marti, 19 iunie 2012, la Slatina. Sunt asteptate sa participe formatii de calusari, caluseri si caiuti ale copiilor din judetele: Alba, Arad, Arges, Brasov, Botosani, Covasna, Dolj, Gorj, Iasi, Maramures, Mures, Mehedinti, Harghita, Suceava, Sibiu, Satu Mare, Timis si Tulcea. Judetul Olt va fi reprezentat de formatii din localitatile: Dobrun, Curtisoara, Maruntei, Brebeni, Colonesti, Corabia, Izbiceni, serbanesti, Scornicesti, Corbu, Cezieni, Parscoveni, Stoicanesti, Osica de Jos, Grojdibodu, Bobicesti, Valcele, Morunglav, Sarbii -Magura, Iancu Jianu, Draganesti Olt, Optasi, Brancoveni, Movileni, Vladila, Valea Mare, Bals, Resca, Giuvarasti, Tia-Mare, Slatina, Urzica, Cungrea, Nicolae Titulescu, Dobroteasa, Vadastra, Samburesti, Oporelu, Balteni si Dobrosloveni.

Ca si in anii trecuti, o serie de institutii s-au implicat pentru organizarea acestui concurs. Este vorba despre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul scolar al Judetului Olt, Consiliul Judetean Olt, Primaria Municipiului Slatina, Ansamblul Profesionist Doina Oltului, scoala Populara de Arte si Meserii Slatina, Asociatia Calusarii Slatinei si Palatul Copiilor si Elevilor Adrian Baran Slatina.
in acest an, cu sprijinul Ministerului, al Inspectoratului scolar, Consiliului Judetean si Primariei, care au asigurat resursa materiala, am reusit sa aducem la acest concurs peste 1600 de participanti din tara si din judetul Olt, a declarat Ilie Braileanu, unul dintre organizatori.

Maria Ciobanu, Doina si Ionut Dolanescu, invitati de onoare la Gala Laureatilor

Editia din acest an a concursului se va desfasura pe esplanada de la Casa de Cultura a Sindicatelor si pe scena construita in aer liber de la Casa de Cultura a Tineretului. Spectacolele se vor desfasura in zilele de 20, 21 si 22 iunie, incepand cu ora 17:30. in cursul zilei de miercuri vor fi organizate o serie de vizite si demonstratii la sediul Inspectoratului scolar Judetean Olt, Primariei Municipiului Slatina si Consiliului Judetean Olt. De asemenea, in aceeasi zi, incepand cu ora 17:00, va fi organizata parada portului popular pe traseul : Str. Prelungirea Tunari – B-dul A.I.Cuza – Esplanada. in seara inchiderii concursului, la Gala Laureatilor, organizatorii pregatesc si o surpriza. Este vorba despre un concert extraordinar sustinut, pe scena de la Casa de Cultura a Tineretului, de Ansamblul Profesionist Doina Oltului, invitati de onoare fiind indragitii solisti de muzica populara Maria Ciobanu, Doina si Ionut Dolanescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți