14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

incep lucrarile la Centrul istoric al Slatinei

- Advertisement -

Minel Prina, city-managerul Slatinei, a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca lucrarile pentru reabilitarea centrului istoric al orasului vor incepe in aproximativ zece zile. Contractul de finantare a proiectului, cu o valoare de 16,5 milioane lei, a fost semnat la sfarsitul anului trecut.
Proiectul presupune reabilitarea infrastructurii, a spatiilor verzi, a retelei de canalizare si amplasarea de mobilier urban. Strazile Mihai Eminescu si Lipscani se vor reabilita cu piatra cubica, strada Mihai Eminescu va fi carosabila, iar Lipscani va fi o strada pietonala. De asemenea, se va moderniza iluminatul public, va fi unul de epoca cu stalpi in acelasi ton cu cei pe care sunt amplasate camerele de luat vederi, se va pastra tonul unitar, a spus Prina. in cadrul proiectului se va realiza si relocarea bransamentelor la utilitati.
Minel Prina a precizat ca la ora actuala se face o ultima analiza a contractului de executie a lucrarilor, mentionand ca spera ca in vara anului viitor lucrarile sa fie finalizate.
Asteptam ca cei care au castigat sa intre in dispozitiv cat mai repede, sa-si faca garantia de buna executie astfel incat sa putem da ordinul de incepere a lucrarilor de saptamana viitoare. Preconizez ca intr-un termen de maxim zece zile vom avea utilaje pe centrul istoric si lucrarile se vor derula astfel incat la anul pe vremea asta sa ne putem bucura de centrul istoric. Bineinteles, partea de infra si supra structura. Ramane sa vedem sa vedem ce solutii gasim cu modernizarea caselor, ne-am propus sa reabilitam intr-un fel sau altul 50 de imobile din zona, in colaborare cu locatarii. Sunt discutii privind modalitatile prin care am putea veni in ajutorul proprietarilor de cladiri, dar nu s-a luat inca nici o decizie. Noi am dat tonul in zona, cu cele trei cladiri ale Consiliului Local – fosta cancelarie a scolii generale nr. 1, sediul Politiei Locale si cel al Primariei, si ne-am bucura ca si proprietarii caselor sa ne urmeze exemplul. Centrul istoric se va revigora odata cu modernizarea strazilor si sper ca toti cei care au cladiri acolo sa inteleaga importanta si sa contribuie la imbunatatirea arhitecturii orasului, a spus Prina. Acesta a tinut sa precizeze ca modul de executie a lucrarilor in zona va fi atent supravegheat, pentru ca lucrarea este una emblematica pentru Consiliul Local.
in momentul de fata toate contractele sunt incheiate, plecand de la studiul de fezabilitate pana la cel de executie lucrari, totul este finalizat. Ramane sa fim foarte atenti cu modul de executie, pentru ca este o lucrare emblematica pentru noi ca si Consiliu Local, de fapt eu consider acest proiect ca fiind cel mai important din cele 13 aflate pe PIDU pe care noi le-am accesat. Din nefericire am avut o singura oferta, licitatia s-a castigat undeva la 67% din valoarea initiala. Sper ca cei care au ofertat si-au facut foarte bine calculele, pentru ca nu vom greva bugetul local cu sume suplimentare pe care le vom descoperi pe parcurs, a afirmat city managerul Slatinei.
Lucrarea va fi executata de o asociere de firme – Condor Paduraru, Bebe Trans Rom, Oltenia Garden si VH Electronic.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți