10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare, formate in cadrul unui proiect pe fonduri europene

- Advertisement -

Pentru inceput, MECTS a solicitat inspectoratelor scolare o situatie a cadrelor didactice titulare si a celor suplinitoare calificate care vor preda la clasa pregatitoare in anul scolar 2012-2013. La nivelul judetului Olt, potrivit informatiilor oficiale, exista deja 120 de cadre didactice care pot sa predea de la toamna la clasa pregatitoare. Deocamdata, ministerul a cerut lista cadrelor didactice care vor preda la clasa pregatitoare, insa noi stim doar titularii si suplinitorii prin continuitate, care sunt 120. Dupa concursul de titularizare si miscarea personalului didactic, ii vom afla si pe ceilalti. in Olt ar mai fi nevoie de aproximativ 50 de cadre didactice pentru clasele pregatitoare, a explicat Mirela Paraschiv, inspectorul pe invatamant primar din cadrul Inspectoratului scolar Olt.
Formarea cadrelor didactice se va face in cascada; mai intai vor fi formati formatorii nationali, iar la sfarsitul lunii august va incepe formarea cadrelor didactice. in Olt sunt 150 de clase pregatitoare, insa mai sunt si cei care predau la invatamant simultan, si mai avem si doua clase pregatitoare step by step, la Caracal si la Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu din Slatina, de aici numarul de 170 de cadre didactice necesare pentru pregatitoare. Formarea va fi de tip blended learning, adica se va face atat fata-n-fata, clasic, cat si online, pe o platforma dedicata, a mai spus Mirela Paraschiv.
Obiectivul general al proiectului il constituie imbunatatirea accesului si a participarii cadrelor didactice din invatamantul primar la oportunitati de formare continua bazate pe resurse digitale si pe cursuri de tip blended learning, in vederea sustinerii de competente cheie la scolarii mici prin organizarea interdisciplinara a ofertelor de invatare.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți