13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Azi se da sentinta in procesul gruparii Mafiotu

- Advertisement -

Magistratii de la Tribunalul Olt se vor pronunta astazi in dosarul in care Constantin Enache, zis Mafiotu, din comuna olteana Brebeni, si alti 17 inculpati au fost judecati pentru initiere, consituire de grup infractional organizat, specializat in camatarie si santaj.
Inculpatii, printre care se numara si trei angajati ai MAI, respectiv politistii Claudiu Pata si Marius Veteanu, si jandarmul Nelu Cosma, au fost trimisi in judecata la inceputul lui 2011 de catre procurorii DIICOT.
Potrivit anchetatorilor, in perioada 2004-2010, mai multe victime, dupa ce imprumutau diverse sume de bani de la Mafiotu, erau amenintate si obligate de membrii gruparii condusa de acesta sa dea inapoi mult mai multi bani decat calculasera, dobanzile ajungand pana la 300% pe luna.
in plus, victimele erau constranse sa incheie contracte de vanzare-cumparare, ramanand in acest fel si fara case sau masini.
La ultimul termen al procesului, procurorii au cerut condamnarea tuturor inculpatilor din dosar la pedepse privative de libertate, anularea actelor notariale prin care partile vatamate au fost obligate sa-si cedeze imobilele, precum si confiscarea sumelor de bani, a imobilelor si masinilor asupra carora s-a pus sechestru asigurator.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți