12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Campanie antidrog – Prea rebel sa fii condus!

- Advertisement -

Cu aceasta ocazie Agentia Nationala Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Olt a organizat marti o conferinta de presa in cadrul careia a fost lansata Campania Nationala Prea rebel sa fii condus, care are ca obiectiv constientizarea populatiei, in special a celei cu varsta cuprinsa intre 15-24 de ani, asupra riscurilor consumului de droguri si de substante noi cu proprietati psihoactive.
in cadrul acestei campanii se vor realiza activitati de petrecere a timpului liber respectiv spectacole interactive de teatru cu tematica si mesaj antidrog, un concurs national de grafitti, un concurs de orientare cu indicii Sa cunoastem adevarul despre droguri, activitati de tip safe nights desfasurate in cluburi si discoteci frecventate de tineri. De asemenea, vor fi realizate activitati de informare a populatiei generale privind posibilitatea accesarii serviciilor existente la nivel national si local, constand in organizarea unor dezbateri publice trimestriale cu participarea institutiilor partenere, a reprezentantilor autoritatilor locale si personalitatilor marcante din viata culturala, precum si a unor dezbateri publice cu implicarea directa a elevilor Consiliului Judetean al Elevilor Olt, a precizat Nicoleta Martinescu, coordonator CPECA Olt.
Totodata, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Olt, in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica Olt, Inspectoratul scolar al Judetului Olt, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Olt si Societatea Nationala de Crucea Rosie – Filiala Olt, va organiza in perioada 26- 29 iunie, o serie de activitati destinate promovarii in randul tinerilor a campaniei Prea rebel sa fii condus!.
Astfel, astazi, in zona Fantana Sperantei din municipiul Slatina, vor fi amplasate panouri destinate mesajelor antidrog si opiniilor cetatenilor iar reprezentantii institutiilor mai sus mentionate vor distribui materialele campaniei constand in afise, flyere si baloane.
De asemenea, miercuri, la Colegiul Economic P.S.Aurelian Slatina va fi organizat un simpozion cu tema Prevenirea consumului de droguri-metode si realitati, iar joi se vor desfasura activitati de promovare a campaniei in trei cluburi din municipiul Slatina.
in ultima perioada s-a constatat o crestere a consumului de alcool si droguri in randul tinerilor. Din acest motiv ei au nevoie de informatii exacte si corecte in ceea ce priveste pericolul acestui consum precum si de o motivatie puternica pentru a face fata diferitelor tentatii. (…) Tinerii trebuie sa plece de la ideea ca orice persoana care se respecta si care are un sistem de valori alege sa nu consume alcool si droguri. Orice persoana care are un tel clar in viata intelege de ce consumul acestor substante poate sa pericliteze atingerea acestui tel, a precizat doctorul Viorica Meleru – seful Compartimentului de Promovare a Sanatatii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți