13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Ziua Drapelului National, sarbatorita in fata Prefecturii Olt

- Advertisement -

Pentru ca tot se apropie Jocurile Olimpice, as dori sa vedem tricolorul ridicat cel mai sus, cat mai des, sa ne faca mandri ca suntem romani. in aceste momente in care poate ca ne luptam mai mult decat este necesar, in interior, sa simtim iarasi ca suntem romani si ca stim sa simtim fiorul Unirii la fel ca cei care au dus aceasta lupta, acum 100 de ani, a spus prefectul de Olt, Eugen Ionica.
Dupa alocutiunile sustinute a fost oficiata o slujba religioasa de catre un sobor de preoti de la Episcopia Slatinei si Romanatilor.
Manifestarea a continuat cu binecuvantarea drapelului national de catre preoti, tricolorul fiind apoi arborat pe catargul din fata Prefecturii Olt in acordurile imnului de stat al Romaniei.
Evenimentul s-a incheiat cu o parada militara a garzii de onoare, formata din trei plutoane – jandarmi, pompieri si politisti locali.
La eveniment au participat prefectul Eugen Ionica, viceprimarii Slatinei, Minel Prina si Mihaela Stana, sefii institutiilor subordonate Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Apararii, directori si directori adjuncti ai deconcentratelor, precum si veterani de razboi.
Ziua de 26 iunie a fost proclamata prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 Ziua Drapelului National. Drapelul tricolor romanesc, alaturi de stema si imn reprezinta un insemn national important al neamului nostru. El are o traditie populara si crestina precum si una revolutionara. Reunirea celor trei culori ale drapelului romanesc – rosu, galben si albastru – are adanci semnificatii istorice, exprimand continuitatea poporului roman, legaturile permanente intre romanii de ambele versante ale Carpatilor, idealurile de unitate si independenta care au ghidat neamul romanesc de-a lungul intregii sale existente.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți