12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cardul de sanatate nu va fi platit de asigurati

- Advertisement -

Conform actului normativ, pentru plata si distributia cardului national de asigurari sociale de sanatate se va incheia un contract intre Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu C.N. Imprimeria Nationala SA.
Intentia Ministerului Sanatatii este aceea de a asigura pentru toti cetatenii cardul national de sanatate care, impreuna cu reteta electronica si dosarul electronic fac parte din proiectul de control si disciplina financiara a sistemului de asigurari de sanatate, precizeaza un comunicat de presa al ministerului.
Potrivit aceleasi surse, producerea cardului national de sanatate va incepe din luna august. Lunar, Imprimeria Nationala va putea produce 1 milion de exemplare, iar costul unui card se estimeaza la aproximativ 2 euro.
Cardul national de sanatate se va emite pentru dovedirea calitatii de asigurat si poate fi utilizat numai pe teritoriul Romaniei. Acesta va cuprinde date privind istoricul medical al pacientului si va fi utilizat in tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital, farmacie pana la sistemul de urgenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți