14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sectii la standarde europene in Spitalul Judetean

- Advertisement -

Conditiile hoteliere dar si calitatea serviciilor medicale in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina continua sa se imbunatateasca. Schimbari majore s-au facut deja la Sectia Medicala a unitatii sanitare, doua dintre etajele sectiei fiind aduse la standarde europene prin ample lucrari de modernizare a saloanelor, cabinetelor medicale, salilor de mese si grupurilor sanitare. Mobilierul, tamplaria si pardoselile au fost inlocuite, la fel si faianta de pe holuri, iar pacientii au acum la dispozitie televizoare si frigidere. Sala de primiri a Sectiei Pediatrie a fost renovata in culori vesele, cu un mini-parc de joca, iar Sectia de Terapie Intensiva a fost dotata cu 13 monitoare moderne cuplate la statie de monitorizare.

Prioritatea noastra ramane Spitalul Judetean!

Inaugurarea oficiala a obiectivelor modernizate a fost facuta miercuri in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, si a primarului Slatinei, Darius Valcov.
Dupa cum stiti, prioritatea mea si a primarului Darius Valcov este Spitalul Judetean. Sunt primii pasi, sunt primele investitii si avem planuri mari. Unitatea de Primiri Urgente trebuie sa arate cu totul altfel, in conditii europene, civilizate, iar atunci cand oamenii vin sa beneficieze de cel mai bune servicii. Vrem ca in urmatorii doi-trei ani acest spital sa arate la standarde europene, a precizat presedintele CJ Olt, Paul Stanescu.
La finalul vizitei, acesta s-a declarat multumit de calitatea lucrarilor de modernizare. Sunt foarte bucuros. Personal am stat de vorba cu oamenii si mi-au spus ca intr-adevar conditiile sunt foarte bune. Mancarea e buna, medicii si asistentele se comporta cum trebuie, oamenii nu cumpara medicamente. Pentru noi este un lucru foarte important ca cetatenii judetului Olt care sunt internati in spital spun numai lucruri bune. O sa facem in continuare toate eforturile, atat Consiliul Judetean cat si Primaria Slatina, sa alocam cat mai multi bani, astfel incat acest spital sa fie dotat la standarde europene, a mai adaugat presedintele CJ.

Dotari din economii

La randul sau, primarul Darius Valcov a declarat ca toate aceste investitii au fost posibile pentru ca s-au redus la jumatate costurile cu hrana pacientilor, dupa ce s-a renuntat la contractul cu firma care furniza alimente pentru blonavi.
Toate aceste investitii s-au facut prin stoparea furtului de la mancare doar pentru doua luni. in ianuarie si februarie s-au facut economii la mancare de cinci miliarde. Daca se va opri hotia de la acest spital toate aceste lucruri vor exploda si veti vedea patru, opt, douasprezece sectii reabilitate lunar. Anul trecut spitalul platea lunar 4,4 miliarde lei pe mancare iar astazi plateste doua miliarde si mancarea este de doua sau de trei ori mai buna, a declarat primarul Darius Valcov.

Managerul spitalului, Andrei Iordache, a precizat ca din investitia totala, de 5,5 miliarde, cea mai parte a fondurilor, aproximativ patru miliarde, a fost utilizata pentru achizitionarea statiei de monitorizare si a celor 13 monitoare de la Terapie Intensiva. Iordache a mai declarat ca in aproximativ doua luni vor fi demarate si lucrarile de extindere a Unitatii de Primiri Urgente si, de asemenea, va fi construita o noua parcare in spatele spitalului pentru angajatii unitatii medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți