10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Subiectele la matematica, mai usoare decat cele la romana

- Advertisement -

Ieri, la unul din centrele de examen din Slatina, cel de la Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, corpul B, elevii au inceput sa iasa din sali dupa aproape o ora si jumatate de examen. Au fost cele mai usoare subiecte pe care le-am vazut in viata mea. M-am pregatit si am rezolvat toate celelalte variante, insa ne-au picat subiecte foarte usoare. Nu ma asteptam sa fie asa simplu. Am facut tot. si la romana a fost usor, a spus o eleva care abia iesise din sala de examen. Nu au fost foarte grele subiectele, poate la geometrie au fost putin mai dificile, dar le-am rezolvat pe toate, a spus un alt elev.

121 de elevi au absentat de la proba la matematica

Potrivit secretarului comisiei de Evaluare Nationala, la matematica au lipsit mai multi elevi decat la romana. Din cei 4.148 de elevi inscrisi, la matematica au fost 121 de absenti, iar 4.027 s-au prezentat la examen. Au fost cu 12 mai multi absenti decat la romana. in ceea ce priveste eliminatii, nu am avut, doar o singura eleva nu a participat la proba, deoarece i s-a facut rau, a precizat Mihaela Oprea, secretarul comisiei. Pe foaia de examen, elevii au avut de rezolvat trei subiecte; astfel, la subiectul I, candidatii au avut de efectuat un calcul simplu, o medie aritmetica, si trebuiau sa afle perimetrul unui romb, aria totala a unui cub si sa citeasca un grafic. Primul subpunct de la subiectul al II-lea le cerea elevilor sa deseneze o piramida patrulatera, iar al doilea sa calculeze o medie geometrica. De asemenea, elevii au mai trebuit sa efectueze exercitii cu functii si o expresie, precum si o problema. La subiectul III, elevii au primit doua probleme, una de geometrie in spatiu si una de geometrie plana.
Potrivit calendarului de desfasurare al examenului, rezultatele se afiseaza vineri, pe 29 iunie, iar in aceeasi zi se pot depune si contestatiile, in intervalul 14:00-18:00.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți