12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Iordache si Bobes, scosi din carti la parlamentare

- Advertisement -

O parte din actualii parlamentari olteni PSD nu se vor mai regasi printre candidatii partidului la viitoarele alegeri. Primul vizat este deputatul Florin Iordache, caruia i se imputa faptul ca la alegerile locale a sustinut candidatul UNPR. Un alt parlamentar luat in vizor este deputatul Marin Bobes, pe al carui colegiu se zvoneste ca va candida Emil Mot, recent numit secretar de stat in Ministerul Mediului. Apele sunt usor tulburi si in ceea ce priveste candidatura deputatului Nicolae Stan, cunoscut de electorat drept Bula.

Potrivit unei hotarari a Comitetului executiv national al PSD, parlamentarii isi vor mentine colegiile la viitoarele alegeri, cu unele conditii insa. Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca hotararea luata in forul partidului vizeaza doar parlamentarii care au avut un comportament adecvat si au muncit in folosul cetatenilor.
Hotararea luata in forul partidului, in Comitetul executiv national, este ca parlamentarii de Olt sa-si pastreze colegiile daca au comportamentul adecvat si munca lor de-a lungul celor patru ani a fost una utila pentru cetatenii din colegiile lor. Se va face o analiza pe fiecare colegiu in parte, pe activitatea fiecarui parlamentar si in functie de asta se va decide in cadrul organizatiei dar si la Bucuresti daca parlamentarul respectiv merita sa mai fie pe colegiul respectiv sau nu, a declarat Paul Stanescu.

Florin Iordache, primul matrasit

Primul parlamentar luat in vizor a fost deputatul Florin Iordache, caruia organizatia de la Caracal i-a retras sprijinul, imputandu-i ca la alegerile locale l-a sustinut pe Gheorghe Anghel, candidatul UNPR. Desi decizia excluderii pare sa fi fost deja luata, oficial, cazul este inca analizat de conducerea PSD Olt.
Cazul lui Florin Iordache va fi discutat in organizatia judeteana. Probabil la organizatia Caracal aceste lucruri sunt clare si exista dovezi, ramane sa analizam situatia si sa luam o decizie, a spus Paul Stanescu.
Prezent la conferinta de presa, Darius Valcov, primar al Slatinei si coordonator al campaniei pe Caracal, a afirmat ca Florin Iordache s-a pozitionat pe fata impotriva partidului.
Din pacate, si este o realitate pe care am spus-o si la nivel judetean, la Caracal nu ne-am luptat cu primarul ci cu unul dintre parlamentarii nostri. Eu nu ma feresc sa spun lucrurilor pe nume, este vorba de Florin Iordache, care pana in ultima secunda nu a calcat in sediul PSD si a sustinut candidatul UNPR, Gheorghe Anghel. De aceea si deciziile politice ulterioare cred ca trebuie sa fie in consecinta, fie ca este sau nu membru la Caracal. Acestea sunt decizii care se vor lua la nivel judetean si national, dar un semnal trebuie tras pentru ca era mult mai usoara lupta si probabil infrangerea mult mai dureroasa daca si Florin Iordache intelegea ca rolul lui este alaturi de echipa PSD, a spus Valcov. Acesta a afirmat ca nu crede ca Florin Iordache si-ar mai exprima dorinta de a candida din partea PSD.
La cum il cunosc si cum cunosc oamenii politici, Florin Iordache nu va candida din partea PSD. Ca sa candidezi pe un colegiu trebuie sa te duci sa dai ochii cu oamenii din acel colegiu si nu cred ca va avea vreodata curajul sa se duca la organizatia din Caracal sa deschida macar usa, cu atat mai putin sa se mai aseze si la masa sa discute cu oamenii aceia impotriva carora a luptat. Eu sunt sigur ca daca va candida o va face din partea UNPR sau a altui partid pentru care a muncit in aceasta campanie, a adaugat Valcov, care a precizat ca sansele ca UNPR sa aiba parlamentari la nivelul judetului Olt sunt egale cu cele ale unei camile de a intra pe gaura unui ac, poate chiar un pic mai mici.

Daniel Barbulescu, posibil candidat pe colegiul lui Iordache, Emil Mot, in carti pentru locul lui Bobes

Potrivit unor surse, viitorul candidat al PSD pe colegiul detinut la ora actuala de Florin Iordache va fi deputatul Daniel Barbulescu, relativ recent reinregimentat politic in tabara pesedista. Candidatura pe Slatina ar urma sa si-o asume, potrivit aceleasi surse, primarul reales al Slatinei, Darius Valcov.
O schimbare va surveni si pe colegiul detinut in prezent de deputatul Marin Bobes, si el aflat in dizgratiile conducerii PSD Olt. in carti pentru colegiul lui Bobes este tanarul Emil Mot, recent numit secretar de stat in Ministerul Mediului. in ape oarecum tulburi se scalda si candidatura deputatului Nicolae Stan, pe care pierderea alegerilor la Scornicesti l-a propulsat in tabara indezirabililor. in cazul sau este insa mai greu de gasit un inlocuitor cu sanse de reusita, pentru ca de partea lui Bula sunt multi primari din zona de nord a judetului.
Ramane de vazut, dupa analizarea activitatii fiecarui parlamentar de catre sefii PSD, care dintre ei se va mai pierde pe drum si cine a avut un comportament adecvat si a muncit in folosul cetatenilor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți