19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Piatra-Olt, Voineasa si Dobretu inca nu au Consiliile Locale validate

- Advertisement -

La momentul asta avem la nivel de judet un numar de 1.324 de consilieri alesi; impartirea este pe municipii – 40, pe orase – 100, iar la comune – 1.184. Pana acum au fost validati la municipii 40 de consilieri si la orase 85 de consilieri, si a ramas nevalidat Consiliul Local de la Piatra-Olt, la care sedinta de validare are loc maine (n.red vineri) la ora 10:00, a declarat prefectul Ionica in conferinta de presa organizata ieri la Prefectura pe aceasta tema.
Potrivit acestuia, la comune au fost validati 1.155 de consilieri, insa au ramas neconstituite Consiliile Locale de la Voineasa si de la Dobretu. Azi (n.red. joi) la ora 10:00, s-a constituit Consiliul Local de la Redea, insa la Voineasa avem o situatie mai delicata, pentru ca nu s-a constituit in urma a trei sedinte, si urmeaza cea de-a patra sedinta. E o lipsa in lege, care prevede ca vor fi invalidati numai consilierii care au lipsit de 3 ori, ori acolo au fost doua grupuri de consilieri; la prima sedinta a lipsit un grup, la a doua sedinta a lipsit alt grup, si la a treia sedinta a lipsit acest al doilea grup. Nefiind 3 absente, nu putem sa-i invalidam, legea nu prevede situatia asta, si am convocat pentru maine, adica vineri, inca o sedinta, ca sa ne incadram in termenul de 20 de zile si sa constituim Consiliul Local si acolo. Nimeni nu vrea sa ajungem in situatia sa inlocuim consilieri si sa avem iarasi alegeri. Initial, a fost un conflict, s-au constituit cateva aliante, s-au destramat, s-au constituit iar, insa se pare ca s-au inteles. La Dobretu e a treia intalnire, sa speram ca nici acolo nu vor fi probleme. Maine (n.red. vineri) la 10:00 ne vom intalni din nou la Dobretu, la Voineasa si la Piatra-Olt, pentru a valida Consiliile Locale, a mai spus prefectul Ionica.
in ceea ce priveste primarii, la comune au fost validati 97, iar in localitatile Corbu, Samburesti, Icoana, Sarbii Magura, Titulescu, Movileni si Leleasca, hotararile primarilor se afla la Judecatorie, urmand ca acestia sa le ridice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți