12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Centru de Informare al WWF Romania -Frontiere Verzi, inaugurat la Slatina

- Advertisement -

La eveniment a fost prezent si un grup de copii din cadrul Clubului Cormoranului, din satele Garcov si Giuvarasti, care au pregatit un moment artistic dedicat legendelor Dunarii.
E o placere sa particip la deschiderea acestui centru in Slatina, de Ziua Dunarii. Toata lumea se gandeste ca e cea mai frumoasa si mai usoara treaba sa lucrezi pe natura si sa faci conservare. Paradoxul e ca cel mai greu e sa lucrezi cu oamenii care sunt direct afectati. intotdeauna, orasele care sunt departe de natura imbratiseaza acest fenomen de conservare, de a proteja natura, insa oamenii care sunt direct afectati de actiunile de conservare nu sunt tot timpul la fel de deschisi, si tocmai de aceea este foarte important dialogul cu comunitatile locale, a declarat Csibi Magor, directorul WWF Romania. Cateodata ne gandim ca actiunile mari pentru WWF sunt sa schimbam o lege, sa influentam politica tarii, sa protejam o specie, insa credeti-ma, cele mai importante lucruri sunt sa observi ca in siturile protejate, comunitatea locala a fost atinsa intr-un fel. Anul trecut, cand am preluat functia de director al WWF, am fost in Garcov si Giuvarasti, exact de Ziua Dunarii, unde copiii au facut un spectacol care pe mine m-a emotionat profund. De atunci, ne-am concentrat pe acesti minunati oameni, pe acesti minunati copii, care pana la urma vor determina ce viitor va avea actiunea noastra pe termen mediu si lung. Suntem aici ca sa deschidem un centru, ca sa spunem ca Dunarea nu e doar un organism care noua ni se pare constant, fara viata, ci ca este un organism viu care ne aduce foarte foarte multe beneficii; acesti copii au inteles, si sper ca in viitor sa reusim sa informam si mai bine oamenii care sunt implicati in astfel de proiecte. O sa venim intotdeauna cu placere in aceasta zona, a conchis Csibi Magor, managerul WWF Romania.
Centrul de Informare din orasul nostru face parte din proiectul Life+ Conservarea Transfrontiera a cormoranului mic si a ratei rosii in zone cheie din Romania si Bulgari, sau, pe scurt Frontiere Verzi (Green Borders). Proiectul a fost demarat in 2009, de catre WWF Romania, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Olt, Agentia pentru Protectia Mediului Teleorman si Societatea Ornitologica Romana; acesta asigura cadrul necesar pentru conservarea transfrontaliera a 11 situri Natura 2000 din lungul Dunarii, atat in Romania, cat si in Bulgaria, lucru ce va asigura refacerea zonelor de reproducere ale ratei rosii si ale cormoranului mic, ambele specii fiind protejate la nivel european.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți