11.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Doreii de la Tehnologica Radion, in actiune pe strazile Slatinei

- Advertisement -

Lucrarile pentru canalizare pe strada Prelungirea Pitesti, demarate in urma cu cateva saptamani, s-au transformat intr-un adevarat calvar pentru locuitorii din zona. Pe langa galagie, mizerie si trafic dat peste cap, specifice santierului, proprietarii caselor s-au trezit, pe rand, fara apa. Grabiti sa termine lucrarea cat mai repede, Doreii de la Tehnologica Radion n-au mai tinut cont ca in zona pe unde sapa ei sunt si bransamentele la apa, pe care le-au spart pe rand.
Pai noi de unde sa stim unde e ingropata fiecare teava de apa? Asta e, se sparg, ca una o fi mai sus, una mai jos, n-am de unde sa stiu, ca nu le-am bagat eu, se apara seful echipei din zona cand e intrebat daca si-a propus sa nu rateze nici un bransament. Noroc ca pe unde sapa ei nu e teava de gaze, se crucesc locatarii cand aud argumentul Dorelului-sef.
Cu scandal, fiecare dintre proprietarii lasati pe rand fara apa reusesc in final sa obtina repararea racordurilor, santurile se astupa si lucrarea avanseaza treptat spre capatul strazii. in dreptul uneia dintre case bataia de joc in care se lucreaza iese la iveala peste noapte, dupa ce muncitorii bagasera tuburile pentru canalizare si tasasera corespunzator terenul. teava de alimentare cu apa, presata de bolovanii si piatra cu care s-a acoperit santul, a cedat si apa a curs nestavilita toata noaptea surpand opera mesterilor pe o distanta de cateva zeci de metri. Nervosi, muncitorii se scarpina in cap si fluiera a paguba a doua zi dimineata cand revin la lucru. Colac peste pupaza, unul dintre utilajele lor trece peste santul tasat cu o zi inainte si ramane intepenit pentru ca santul parea solid doar la suprafata, dar sub greutate s-a surpat imediat. Cu chiu, cu vai, utilajul este scos intr-un final si se reia munca. Doi dintre muncitori, inarmati cu lopeti, se chinuie sa dea la o parte namolul format in sant ca sa gaseasca teava sparta. Dupa cateva ore, bagati in apa pana la genunchi, cei doi reusesc sa gaseasca sursa problemei si se asteapta alte cateva ore instalatorul de la firma. Racordul buclucas este refacut intr-un tarziu si se trece cu injuraturi la reumplerea si retasarea santurilor pe portiunea surpata. Munca pe care probabil o vor mai face de cateva ori, pentru ca la modul cum au lucrat pana acum, o ploaie va fi de ajuns pentru surparea santurilor pe tot traseul pe care au lucrat.
Lucrarea de mantuiala facuta pe strada cu pricina nu este una singulara in portofoliul celor de la Tehnologica Radion.
Calitatea proasta a lucrarilor s-a vazut si pe strada Artileriei, unde betonul turnat peste conductele inlocuite s-a surpat in primavara lasand loc unor adevarate cratere, dar si pe Ecaterina Teodoroiu, unde aceeasi treaba de mantuiala a dus la decopertarea strazii pentru refacerea asfaltarii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți