14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Mafiotu, condamnat la 12 ani de inchisoare

- Advertisement -

Dupa un proces care a durat un an si jumatate, instanta a pronuntat vineri sentinta in dosarul in care Constantin Enache si alti 17 inculpati au fost judecati pentru constituirea unui grup infractional organizat specializat in camatarie si santaj. Potrivit sentintei judecatorilor, cea mai mare pedeapsa a primit-o liderul gruparii, Constantin Enache, care a fost condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare. Totodata, urmeaza ca Enache sa execute si pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii statului pe o durata de 3 ani.
Printre inculpatii care au mai fost condamnati la inchisoare cu executare se numara: Iancu Stancu (5 ani); Viorel Mangiru (5 ani); Alexandru Rotariu (7 ani); Nicu Stoiculescu (3 ani); Adrian Alecsandru (3 ani); Tomi Danut Tudor ( 4 ani); Adrian Motog (5 ani).
Eugenia Monica Radu, concubina lui Enache, a primit trei ani de inchisoare cu suspendare, iar Mihail Constantin Stoiculescu a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare.
Au fost achitati: Claudiu Pata; Marius Veteanu; Ioan Cornel Cosma; Giani Gigi Budor; Marin Stoiculescu; stefan Dinca; Marin Mihai si Ene Mozoc.
Magistratii au mai dispus anularea mai multor inscrisuri si contracte incheiate intre partile vatamate si Constantin Enache, prin care victimele au fost obligate sa isi cedeze bunurile. Totodata, Enache, concubina sa si ceilalti inculpati care au fost condamnati la inchisoare cu executare au fost obligati sa achite partilor vatamate care s-au constituit parti civile in proces sume cuprinse intre 2.000 si 60.000 de lei, respectiv 5.000 si 100.000 de euro, reprezentand despagubiri pentru daune morale.
De asemenea, instanta a respins cererea de confiscare si a mentinut sechestrul asigurator asupra urmatoarelor bunuri ce apartin lui Enache si concubinei sale, pana la recuperarea in totalitate a prejudiciului: autoturism Audi Q7, autoturism Mercedes E, depozit de economii deschis la CEC Bank – Sucursala Slatina, in suma de 100.000 lei, sumele de 82.109 lei si 3365 euro ridicate in timpul perchezitiilor, un teren in suprafata de 960 mp si un imobil construit pe acesta, in Slatina, un apartamentul situat in municipiul Slatina si un imobilul situat in comuna Brebeni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți