8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cod galben de canicula. Ne asteapta trei zile de foc

- Advertisement -

Centrul Operational al ISU Olt a trimis atentionarea Cod Galben catre toate comitetele locale pentru situatii de urgenta ale localitatilor din judet si a dispus asigurarea punctelor unde cetatenii pot servi apa si pot solicita prim ajutor, dar si anuntarea populatiei despre atentionarea meteorologica primita, a precizat plutonierul Alin Basasteanu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.
Potrivit acestuia, ISU Olt va asigura in municipiile Slatina si Caracal, la sediile subunitatilor, puncte unde cetatenii pot primi apa si pot solicita prim ajutor din partea paramedicilor SMURD.
De asemenea, Primaria municipiului Slatina si Consiliul Judetean Olt au stabilit masuri pentru protejarea locuitorilor de efectele temperaturilor extrem de ridicate. Astfel, municipalitatea a amenajat pe bulevardul A.I. Cuza si la Fantana Sperantei dusuri stradale unde trecatorii se pot racori, iar Consiliul Judetean a instalat in fata sediului de pe bulevardul A.I Cuza, un dozator cu apa rece.
Medicii ne sfatuiesc ca in aceasta perioada sa bem cel putin 2 litri de lichide si sa evitam expunerea la soare la orele amiezii. De asemenea, este recomandat sa purtam haine largi, de culoare deschisa si din tesaturi naturale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți