23.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Etape noi la titularizarea din acest an

- Advertisement -

Ordinul 4.472 a fost publicat pe 14 iunie si contine modificari si completari la metodologia aparuta initial. Dupa concurs, respectiv dupa proba scrisa din data de 2 august, apar niste etape in plus la titularizare, adica pretransfer consimtit intre unitatile de invatamant, detasare la cerere si detasare in interesul invatamantului. O alta noutate este legata de subiectele de concurs. Initial, a fost vorba de subiecte facute in fiecare centru de examen, si corectate tot acolo. Prin ordin s-a decis ca subiectele vor fi facute la Ministerul Educatiei, ulterior vor fi preluate de Inspectoratul scolar, si corectate fie intr-un centru stabilit in judet, fie intr-un centru din afara judetului, a explicat Catalin Miinescu.
Astfel, dupa desfasurarea probei scrise de pe 2 august, in cele 53 de centre de examen supravegheate video, rezultatele finale se vor afisa pe 10 august. Prima etapa de repartizare a posturilor are loc pe 13 august, cand candidatii care au luat peste 7 la titularizare vor ocupa posturile publicate in fiecare centru; va fi organizata o sedinta publica la fiecare centru de examen, si vor fi ocupate posturile titulare deja publicate. Cea de-a doua etapa are loc pe 16 august, cand vor fi repartizati la nivel de centru candidatii care au obtinut minim 5 la concursul de titularizare, pe posturile cu perioada nedeterminata, cele netitularizabile, a precizat Catalin Miinescu. Dupa primele doua etape, posturile ramase libere, precum si numarul candidatilor fara catedra se transmit Inspectoratului scolar si se publica la sediul institutiei pe 17 august. Pentru restul candidatilor care au sustinut concursul de titularizare urmeaza etapele de completare a normei didactice pentru titulari (se incheie pe 31 august), pretransferul consimtit intre unitati de invatamant, detasare la cerere si detasare in interesul invatamantului, etape ce se vor desfasura intre 16-31 august. Ultima etapa a titularizarii, plata cu ora, are loc la inceputul lunii septembrie.
in Olt au fost depuse de candidati 1.196 fise de inscriere, in toate cele 53 de centre de examen; la nivel de judet au fost publicate 1.126 de pozitii pentru concurs, din care 99 sunt posturi titularizabile, 149 sunt posturi intregi cu viabilitate de 1 an, iar diferenta sunt fractii de norma, care au tot viabilitate de 1 an.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți