22.3 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Arme letale detinute ilegal de un barbat din Dobretu

- Advertisement -

in cadrul unei actiuni de verificare a modului de pastrare a armelor detinute, politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase au mers marti la domiciliul lui Petre D., de 63 ani, din comuna Dobretu, sat Dobretu, detinator legal de arme si munitii letale.
in urma controlului efectuat, au fost identificate trei arme letale, dintre care una de vanatoare, detinuta legal, si doua arme letale, respectiv o arma de vanatoare si una de tir sportiv cu glont, detinute ilegal. Din cercetari, politistii au stabilit ca cele doua arme apartin lui Vasile D., de 66 ani, din comuna Dobretu, sat Dobretu, care le-a instrainat, in urma cu mai mult timp, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.

in cauza s-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale. Pentru incredintarea armelor letale supuse autorizarii, pentru care s-a obtinut dreptul de detinere, respectiv port si folosire, unei persoane neautorizate, Vasile D. a fost amendat cu 5000 lei, fiind dispusa si masura complementara de anulare a dreptului de detinere, port si folosire a armelor. Petre D. a fost amendat cu 2000 lei, pentru nerespectarea conditiilor de pastrare a armelor letale supuse autorizarii, iar ca masura complementara s-a dispus anularea dreptului de detinere, port si folosire a armelor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți