13.1 C
Slatina
joi,2 mai,2024

Ultimele Articole

Ziua portilor deschise la pompieri

- Advertisement -

Astfel, intre orele 11:00 si 13:00, la sediul inspectoratului precum si in toate subunitatile ISU Olt se va desfasura <> unde sunt asteptati aproximativ 300 de elevi din scolile si gradinitele oltene, carora le vor fi prezentate mijloacele de interventie in caz de dezastre naturale si modalitatea de folosire a acestora. Cu aceasta ocazie, ISU Olt a realizat un material informativ care va fi prezentat in institutiile de invatamant din municipiul Slatina si din judet.
Potrivit Rezolutiei 64/200 din 21 decembrie 2009, adoptata de Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite, 13 octombrie este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Avand in vedere ca anul acesta 13 octombrie este intr-o zi de sambata, activitatile dedicate acestei zilei se vor desfasura in data de 12 octombrie.
Studiile efectuate la nivel mondial arata ca numarul oamenilor care vor avea de suferit de pe urma dezastrelor naturale va creste pana in 2015 cu 50%. Romania se afla printre statele care prezinta un risc foarte ridicat de producere a unor dezastre naturale, intr-un clasament al ONU din anul 2010.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți