18.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Tinerete curmata la doar 21 de ani

- Advertisement -

Lipsa unui loc de munca si saracia l-au determinat pe Ionut Silviu Patrascu, de 21 de ani, din comuna Cirlogani sa plece la munca in strainatate. A ales sa mearga la cules de masline in Portugalia fara sa se intereseze prea mult despre firma prin care urma sa plece sau despre persoana care il recrutase. stia doar ca are contract pe trei luni si ca urma sa primeasca cateva mii de euro.
Baiatul a plecat de acasa in urma cu doua luni. A plecat cu o delegata, Aurica Gheorghe, din Slatina, care i-a spus ca merge la cules de masline. Aceasta i-a luat lui si altor baieti buletinele si le-a spus ca le face contract de munca pe trei luni, a declarat Ion Patrascu, tatal tanarului.
Barbatul povesteste ca vorbea des cu fiul sau la telefon si de fiecare data acesta ii spunea ca vrea sa vina acasa. Eu l-am intrebat cum este acolo, daca o duce bine, daca si-a primit banii. El mi-a spus ca ar fi vrut sa vina in tara dar nu putea pentru ca nu avea buletinul. Mi-a spus ca delegata cu care plecase ii luase buletinul si nu putea trece granita. ii tineau ca pe sclavi acolo. Dormeau nemancati si pe unde apucau spune cu lacrimi in ochi Ion Patrascu.
Vineri, Ionut incasase primii bani pentru cele doua luni de munca pe plantatiile din Portugalia, insa in aceeasi seara viata i-a fost curmata de doi colegi de munca, vecini cu tanarul din Cirlogani. Potrivit tatalui tanarului, acesta a fost injunghiat in inima de cei doi consateni ai sai, Ion si Nicu Faurescu. Cred ca totul a pornit de la bani. Ionut incasase aproximativ 4.000 de lei si probabil cei doi au vrut sa ii ia banii. I-au bagat cutitul in inima si l-au omorat ca pe caine. Noi am aflat ce s-a intamplat de la un baiat care a fost martor la crima, mai spune Ion Patrascu.
Acesta este nemultumit ca doar unul dintre tinerii care i-au ucis copilul se afla dupa gratii, celalalt fiind cercetat in stare de libertate. Trebuie arestati amandoi pentru ca amandoi mi-au omorat baiatul. Am incercat sa vorbesc si cu delegata dar nu am reusit. Oricum ea este de partea criminalilor ca doar sunt rude, a mai spus tatal lui Ionut.

Era singurul meu copil, nu pot sa il las la morga sa-l incinereze!

Ultima dorinta a barbatului este sa aduca in tara trupul neinsufletit al baiatului sau pentru a-l inmormanta crestineste. Costurile de repatriere se ridica insa la cateva mii de euro, suma pe care Ion Patrascu nu are de unde sa o plateasca. Acesta spune ca a cerut ajutorul politistilor si al autoritatilor locale, insa nimeni nu vrea sa se implice. De cateva zile ma plimb de la o institutie la alta si nimeni vrea sa ma ajute. Primarul nu mi-a promis nimic concret, nu vrea sa se implice. El sa fi fost in situatia mea ce facea? Era singurul meu copil, nu pot sa il las la morga sa-l incinereze, spune disperat Ion Patrascu.

Primarul comunei Carlogani promite sprijin

Contactat telefonic, edilul comunei, Ionel Vaduva, a dat asigurari ca primaria va face tot posibilul pentru repatrierea tanarului ucis. Noi ca primarie facem tot posibilul pentru a ajuta familia. Eu le inteleg supararea dar problema nu se poate rezolva asa peste noapte. Am luat legatura cu Ambasada, cu Consulatul, cu mai multe firme care se ocupa de repatriere, insa totul se face cu bani. Costurile se ridica undeva la 6000 de euro, bani pe care primaria nu are de unde sa-i plateasca. O sa dam o hotarare a Consiliului Local sa se infiinteze o comisie care sa inceapa sa stranga fonduri. Aceasta este singura solutie, a declarat primarul Ionel Vaduva.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți