18.2 C
Slatina
duminică,19 mai,2024

Ultimele Articole

Ponta, luat la rost de primarii nemultumiti

- Advertisement -

Nemultumirile care mocnesc de ceva vreme in randul primarilor olteni pe tema alocarii fondurilor de la Guvern au rabufnit marti, la intalnirea cu premierul Victor Ponta. Ramasi fara bani pentru incalzirea scolilor sau iluminat public, o parte din edilii prezenti in sala de sedinte a Consiliului Judetean i-au reprosat premierului ca nu sunt sprijiniti. Primarii au criticat alocarea de fonduri pentru plata arieratelor, masura practicata de Executiv in ultima perioada, afirmand ca in acest mod se incurajeaza smecheria si ocolitul legii.
Noi nu avem bani de lemne pentru scoli, pentru iluminat public, dar fonduri de la guvern s-au dat doar pentru plata arieratelor. Nu e corect, se incurajeaza astfel smecheria si ocolitul legii. Adica aia care au facut cheltuieli fara acoperire bugetara au primit bani sa le acopere, sunt cativa smecheri in sala care au luat miliarde, si restul prostilor nu au primit nimic, i-a reprosat Marin Scurtu, primarul comunei Optasi Magura, lui Victor Ponta.
Are dreptate, dom’ne, asa e, au inceput sa vocifereze si ceilalti edili nemultumiti.
La inceput calm, Ponta a incercat sa dea explicatii aruncand vina pe fostul guvern – asa am mostenit ordonanta de la PDL.
Pai aia nu mai sunt la putere, s-au dus dracu’ de cateva luni, voi daca stiti ca nu e bine de ce nu schimbati?, a venit raspunsul din sala. Iritat, premierul s-a lasat apoi antrenat intr-un schimb de replici aprinse cu primarii nemultumiti.

Nu pot sa impart trei paie la 112 primarii!


Multi din primarii prezenti au luat cuvantul, au expus problemele cu care se confrunta localitatile pe care le conduc din cauza ca fondurile lipsesc, si au cerut bani de la Guvern. Singurul care a primit asigurari prompte ca va fi sprijinit a fost edilul comunei Piatra Olt, localitate aflata in Colegiul 3, unde candidat USL la functia de deputat este Florin Iordache, impus si sustinut de Victor Ponta.
Raspunsul favorabil al premierului la solicitarea edilului din Piatra Olt a starnit din nou reactii de nemultumire din sala.
Pai daca dati bani, dati la toti, nu doar la unii!, a strigat unul dintre primari.
Pai daca n-am decat trei paie, de unde? Nu pot sa impart trei paie la 112 primarii!, a fost replica premierului.

Asa, mai pe ocolite, asta ne facu magari!

Stransi in bisericute dupa terminarea intalnirii cu premierul, edilii au comentat aprins evenimentele, unii facand haz de necaz. Hai ca veniram boi si plecaram vaci, primiram bani de nu-i mai putem duce!, spunea unul dintre primari catre un coleg de suferinta. Ce boi sau vaci, ba? Tu nu auzisi? Asa, mai pe ocolite, asta ne facu magari, ca paiele se impart la magari!, l-a lamurit colegul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți