14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Siguranta in scoli, prioritara pentru politistii olteni

- Advertisement -

Potrivit unui comunicat de presa al IPJ Olt, printre masurile stabilite pentru atingerea acestui obiectiv se numara repartizarea fiecarei unitati de invatamant preuniversitar in responsabilitatea unui politist; includerea unitatilor de invatamant preuniversitar in itinerariile de patrulare a dispozitivelor de siguranta publica; identificarea minorilor problema si a celor care absenteaza de la cursuri; intocmirea si avizarea planurilor de paza ale unitatilor de invatamant preuniversitar si stabilirea unor reguli clare privind modul de acces in scoala.
in perioada 14 – 16 ianuarie, politistii au fost prezenti in zona unitatilor de invatamant, unde au desfasurat activitati ce au vizat prevenirea criminalitatii, respectarea normelor legale in domeniul ordinii publice si al circulatiei rutiere, verificarea societatilor comerciale amplasate in zona unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
in cadrul activitatilor organizate, 333 de politisti cu atributii pe linie de ordine publica si proximitate au desfasurat actiuni preventive in 475 de unitati scolare, din mediul urban si cel rural. in urma activitatilor desfasurate, politistii au identificat 125 de minori problema (22 pentru abandon scolar, 64 pentru absenteism scolar si 37 pentru alte abateri) si 126 de unitati scolare care nu aveau planul de paza avizat. De asemenea, au fost constatate urmatoarele: 115 unitati scolare sunt asigurate cu paza si 81 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video Totodata, au fost identificate 111 societati comerciale amplasate in zona unitatilor de invatamant, care au fost informate cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor. in urma desfasurarii acestor activitati, I.P.J. Olt va transmite o informare Inspectoratului scolar Judetean Olt, in vederea luarii masurilor de remediere a deficientelor constatate, precizeaza comunicatul de presa al IPJ Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți