Dascalii care au dat titularizarea in 2012 nu vor trebui sa repete concursul

Potrivit reglementarilor in vigoare, pot folosi nota pentru a se titulariza doar cadrele didactice care au sustinut examen in perioada 2008-2011, nefiind inclusi dascalii care au dat concurs anul trecut. Profesorul Ionel Barbu, liderul SIP Olt, spune ca dascalii olteni nu trebuie sa isi faca probleme din aceasta cauza, deoarece au fost luate masuri, si situatia se va rezolva. si anul trecut, problema celor care au sustinut titularizarea in 2011 a fost rezolvata prin OUG 21, care a modificat Legea Educatiei Nationale. Nu trebuie sa-si faca probleme nici in acest an, deoarece am propus o serie de amendamente la legea bugetului, respectiv luarea in calcul a candidatilor care au luat note peste 7 la titularizare, si acestea au trecut de comisii. Cand bugetul va fi votat si de plenul celor doua Camere, situatia se va rezolva, a explicat acesta.
Potrivit liderului SIP Olt, toate situatiile si controversele care apar in invatamant sunt datorate Legii Educatiei Nationale, care a fost facuta dupa ureche, fara a se tine cont de parerile celor din sistem.
Noi am scos o culegere cu toate anomaliile din Legea 1, dar nu ne-a crezut nimeni. Speram ca actualul legislativ sa o schimbe, pentru ca in forma actuala este un ghiveci. Am mai avut situatii pe care le-am rezolvat cu ajutorul Ministerului Educatiei si al Guvernului, si lucrurile incep sa revina la normal; colaborarea cu cele doua institutii a dus la rezolvarea multor probleme, si acesta este un semn ca dialogul si comunicarea sunt eficiente, a conchis Ionel Barbu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<