17.3 C
Slatina
miercuri,8 mai,2024

Ultimele Articole

Vaccinul pneumococic va fi introdus in Programul National de Imunizare

- Advertisement -

Procentul foarte scazut al parintilor care isi permit sa-si vaccineze copiii impotriva pneumococului, respectiv 2%, i-a determinat pe reprezentatii Ministerului Sanatatii si ai Coalitiei pentru o Noua Preventie sa semneze un protocol, prin intermediul caruia vaccinarea sa devina un fapt real.
Acest protocol pe care l-am semnat astazi are tinte precise, care reglementeaza drepturile si obligatiile asumate atat de autoritati, cat si de societatea civila pentru o vaccinare reala, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, potrivit aceleiasi surse.
Mai mult decat atat, la initiativa Coalitiei pentru o Noua Preventie, a fost solicitat si un punct de vedere al Comitetului National de Vaccinologie cu privire la introducerea vaccinului pneumococic in calendarul obligatoriu de imunizari.
Dupa o analiza serioasa Comitetul National de Vaccinologie ne-a facut recomandarea pentru acest vaccin, astfel incat am aprobat programul. Dupa rectificarea bugetara speram sa dam drumul la procedurile de achizitionare a vaccinului si, din trimestrul IV, sa incepem imunizarile, a spus ministrul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți