9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Darius Valcov: Cat mai asteptam pentru hidrocentrala de la Islaz?

- Advertisement -

in continutul acesteia, senatorul Darius Bogdan Valcov aduce in agenda publica, in atentia responsabilului guvernamental, proiectul abandonat al hidrocentralei de la Islaz. Aceasta amenajare hidrotehnica, singura lipsa din sistemul energetic integrat de pe raul Olt, trebuie avuta in vedere dintr-o seama de perspective: cresterea capacitatii energetice a Romaniei, crearea de locuri de munca, constituirea unui sistem navigabil de pe Dunare pana la Slatina, asigurarea de resurse pentru irigatii, la un pret accesibil.
in continutul intrebarii se arata urmatoarele: Locuitorii din sudul judetului Olt, dar nu numai, asteapta de peste 10 ani de zile demararea efectiva a investitiei care ar urma sa inchida sistemul hidroenergetic de pe cursul raului Olt. Devenita de-a lungul anilor un fetis electoral, hidrocentrala de la Islaz n-a nascut pana acum decat sperante care usor usor tind sa se transforme in iluzii desarte pentru cei mai multi dintre cei care visau la un loc de munca la aceasta investitie. Cu toate ca pana acum statul a cheltuit cca 400 milioane de lei iar valoarea totala a investitiei se ridica la 1,4 miliarde lei nu mai avem nici o veste despre ceea ce se intampla sau urmeaza sa se intample. intrebarea mea este Domnule Ministru, care este stadiul in care se afla si care sunt perspectivele acestei investitii in viitorul apropiat?
Senatorul Darius Bogdan Valcov considera oportuna introducerea acestui proiect pe agenda ministrului Constantin Nita, in conditiile in care, la realizarea efectiva a acestuia pot interveni, cu suportul financiar de rigoare, parteneri din mediul privat, care isi pot recupera contravaloarea investitiei asumate, din activitatea ulterioara a acestei capacitati hidrotehnice.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți