10.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Editie jubiliara a Festivalului Pomul Vietii la Bals

- Advertisement -

Evenimentele vor debuta la ora 09:30, cand va avea loc targul mesterilor olari, care va fi organizat in Parcul Central al orasului. La ora 10:30 se va desfasura simpozionul Petre Pandrea si o sesiune de comunicari, ambele desfasurate in incinta Bibliotecii orasenesti Petre Pandrea. La ora 11:00 va avea loc un omagiu cu ocazia Zilei Eroilor, la Monumentul Eroilor din oras. De la ora 15:00 se va desfasura parada portului popular, care va fi urmata, de la ora 16:00, de evolutia ansamblurilor folclorice de amatori. De la ora 21:00, pe scena va urca Ansamblul Folcloric Profesionist Burnasul din Alexandria.
Printre ansamblurile folclorice de amatori care vor concerta se numara: Pomul Vietii, din Bals, Ciuleandra din Topoloveni, Arges, Dor, din Babeni, Valcea, Braduletul, din Horezu, Valcea, Florile Govorei, din Govora, Valcea, Bobocica, din Bailesti, Dolj, Doruletul, din Mioveni, Arges, Cununa, din soparlita, Brauletul, din Parscoveni, si Oltenasii, din Bobicesti.
De asemenea, isi vor expune produsele mesterii populari: Marin Ciungulescu, Rodica si stefan Trusca, Gheorghe Dragomir, Gheorghe Turcitu, Daniela Voicu, Ionut Vlad, Tudor Voicu, Ion Turcitu, Ion Murgasanu, Constantin Murgasanu, Ion Puietu (Horezu), Gheorghita Boiangiu, Petre Ciobanu (scoala Calui), Constantin Gheja, Ion Nica, Ilie Chirea.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Olt, Consiliul Local al orasului Bals, Primaria orasului Bals, Casa Oraseneasca de Cultura Bals, Muzeul Judetean Olt, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Olt si Fundatia pentru Tineret Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți