10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

in natura, Nu la tastatura, un proiect ce ofera tinerilor alternative de petrecere a timpului liber fara computer

- Advertisement -

Intitulat sugestiv in natura, Nu la tastatura, proiectul isi propune constientizarea riscurilor mediului informatic in randul tinerilor, prin tragerea unui semnal de alarma cu privire la directia in care se indreapta societatea. Obiectivul general al proiectului este diminuarea gradului de dependenta de internet pentru un numar de 12 tineri din Romania si Grecia, pe parcursul a sapte luni de zile.

Prin acest proiect, intr-un mediu multicultural, se ofera tinerilor, pe linga interactiunea si cunoasterea reciproca si sansa ascultarii sfaturilor unor specialisti prin metode non-formale, unde vor fi invitati sa-si prezinte experientele psihologi, politisti, angajati din domeniul fraudei informatice, persoane cu probleme medicale din cauza calculatorului utilizat in exces. Aceasta oportunitate nu exista pentru acesti tineri, singura lor sursa de informare si de rupere de mediul informatic depinzand tot de mediul social din care fac parte, aproape inexistent -tinerii implicati in acest proiect vor invata ca au dreptul de a fi liberi in exprimare, indiferent care este tema de discutie. Principalele activitati ale proiectului sunt de informare a tinerilor si alternative de petrecere a timpului liber fara computer, a precizat Cornelia Pitei, presedintele Asociatiei Prietenii Omului- Umanism, Cultura.
in cadrul deschiderii oficiale va fi prezentat proiectul si scopul acestuia si, de asemenea, va avea loc o dezbatere despre capcanele internetului cu elevi de la sase colegii din Slatina: Colegiul National Radu Greceanu, Colegiul Economic P.S.Aurelian, Colegiul National Ion Minulescu, Colegiul National Vocational Nicolae Titulescu, Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Tehnic Ion Mincu. Totodata, fiecarui tanar i se va oferi cartea Terapia dependentelor de Michael Craig Clemmens, care ofera solutii pentru a remedia acest fenomen. Alaturi de un psiholog specialist, elevii vor invata prin non-formal cum pot sa remedieze aceasta dependenta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți