6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trupa de teatru PROART Slatina 2010, spectacol la Milano

- Advertisement -

Trupa de teatru slatineana va prezenta Ibovnice cu ochi de Maramures, scris de Mihai Hafia Traista. Este pentru prima data cand actorii trupei de teatru PROART Slatina 2010 sustin un spectacol in afara granitelor tarii, regizorul piesei, Nicu Popa, sperand ca participarea va reprezenta o frumoasa carte de vizita a Oltului si a Romaniei.
Noi am avut putin noroc in sensul ca piesa aceasta nu am pus-o in scena cu gandul ca ea ne va fi cheia de deschidere a portilor spre afara. Am pus-o in scena pentru ca ne-a placut graiul, portul. (…) Acceptul domnului Mihai Hafia Traista de a ne permite sa jucam acest spectacol iata unde ne-a adus, la doar doi ani de la punerea in scena a acestei piese. Eu zic ca vom reprezenta o frumoasa carte de vizita a Oltului peste hotare. Toate spectacolele puse de noi in scena sunt mai aproape de graiul oltenesc, dar piesa aceasta a fost alegerea celor de acolo. Eu zic ca este meritoriu ca niste olteni promoveaza traditiile si graiul maramuresean, si, poate cine stie, maine – poimaine niste maramureseni se vor trezi ca vor juca spectacole oltenesti, a declarat regizorul Nicu Popa.
Din distributia piesei de teatru fac parte actorii: Dana Mitru – care interpreteaza rolul Floarei, Luminita Misu, alias Iza, Valerica Predescu – baba Dragutina, Nicolae Tony Dinca – Ionascu, Remus Alexandru Iordache – Lupu, Cristi Mihai Calatoru – Codru Topor. Suntem mandri sa participam la acest festival si suntem siguri ca acolo inimile romanilor vor fi deschise asa cum sunt si ale noastre. Vreau sa spun ca intr-un alt spectcol sustinut in Republica Moldova am trait un sentiment unic in viata, cand, in momentul in care am prezentat trupa de dans a Romaniei, toata lumea s-a apropiat de scena si a inceput sa planga. Erau inimi de romani. Sunt sigura ca si in Italia vom avea parte de aceleasi emotii si vom bucura inimile romanilor de acolo, a declarat Valerica Predescu.
Alaturi de trupa de teatru la Milano vor mai pleca si unii dintre cei mai reprezentativi mesteri populari din judetul Olt: Ionel Cococi, Dumitru Liceanu, stefan Trusca.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți