8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

30.000 lei, imputati furnizorilor de servicii medicale

- Advertisement -

Mai multi furnizori de servicii medicale din judet trebuie sa restituie sumele incasate pe nedrept, dupa ce reprezentantii Serviciului de Control ai CAS Olt au depistat numeroase nereguli. Astfel, de la inceputul acestui an, reprezentantii CAS au efectuat 180 actiuni de control la furnizorii de servicii medicale si 12 controale la persoanele juridice sau fizice ai caror salariati beneficiaza de concediu medical conform OUG 158/2005. Au fost verificati 90 de medici de familie, 14 furnizori de investigatii paraclinice, 45 farmacii, 6 furnizori de dispozitive medicale; totodata, 11 controale au vizat ambulatoriul de specialitate clinic si 4 asistenta medicala spitaliceasca.
Principalele aspecte urmarite in cadrul verificarilor au fost modul de respectare a clauzelor contractuale, concordanta serviciilor medicale contractate, raportate de furnizor si decontate de CAS, cu serviciile medicale consemnate in evidentele cabinetelor medicale, respectarea programului de lucru, modul de respectare pe parcursul derularii contractului a conditiilor existente la momentul evaluarii.
Ca urmare a actiunilor de control realizate, a fost imputata furnizorilor de servicii medicale contravaloarea serviciilor medicale raportate la CAS Olt cu nerespectarea prevederilor legale si a obligatiilor contractuale, aceasta fiind de 30.259 lei. Principalele disfunctionalitati identificate in cursul actiunilor de control au fost necompletarea formularelor cu regim special cu toate datele obligatorii prevazute de formular, eliberarea de medicamente peste termenul de valabilitate al prescriptiilor medicale, corespunzator afectiunii, bilete de trimitere care nu contineau toate datele obligatorii prevazute de norme; de asemenea, au fost constatate servicii medicale raportate si neregasite consemnate in registrele de consultatii sau efectuarea de investigatii medicale paraclinice peste termenul de valabilitate al biletului de trimitere, a precizat Constanta Coteneanu, purtatorul de cuvant al CAS Olt.
in acelasi interval de timp, CAS a reusit sa recupereze suma de 52.000 lei, bani imputati in urma controalelor; din suma totala, 19.792 lei sunt debite an curent, iar 32.210 lei sunt debite din anii precedenti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți