19.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Oltul ar avea nevoie de peste 100.000 de doze de vaccin antigripal

- Advertisement -

Cazurile care necesita tratament spitalicesc pentru infectiile respiratorii sunt in crestere in Olt, insa in lipsa unui vaccin antigripal medicii nu pot decat sa trateze bolnavii, partea de preventie fiind data la o parte chiar de oficialii din minister. in cea de-a sasea saptamana de raportare a cazurilor de infectii respiratorii acute si pneumonii, medicii olteni au transmis catre DSP un numar total de 1.405 cazuri de ARI si 580 de pneumonii, din care 145 de bolnavi au avut nevoie de internare in spital.
Cu toate ca reprezentantii institutiei oltene au realizat deja o catagrafie a grupelor de risc si au solicitat un numar total de 105.836 doze de vaccin, ministerul nu a trimis in teritoriu nici macar o transa de doze de vaccin.
DSP Olt a realizat o catagrafie a grupelor de risc la nivelul judetului Olt si a solicitat Ministerului Sanatatii 105.836 de doze de vaccin antigripal. Pana acum nu am primit niciun raspuns, si cel mai probabil, vaccinul va ajunge la sfarsitul lui noiembrie, asa cum s-a intamplat si in anii anteriori, a declarat Gabriela Gogiu, purtatorul de cuvant al DSP Olt.
Situatia nu este singulara in Olt, peste tot in tara fiind nevoie de vaccinul antigripal, insa specialistii din minister considera ca deocamdata campania de vaccinare nu va fi demarata, pe motiv ca activitatea virozelor respiratorii a fost una de intensitate joasa, fara raspandire geografica, fara a se inregistra probe pozitive de virusuri gripale, populatia nefiind afectata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți