Hai cu piatra spre Gigel! Ete-al dracu’, vrea ministru…

Luat la misto ca-l cheama Gigel, in loc sa spuna sunt mandru de numele pe care mi l-au dat parintii mei, a zis sunt mandru de numele care mi l-au dat parintii mei. Daca ma-ntrebati pa mine, cum ar zice unii clasici in viata cu pretentii de mari politicieni, e o gafa colosala. Pai cum sa te duci ministru la Cultura cand ai astfel de probleme cu gramatica limbii romane? N-aveau cum sa fie emotiile de vina, ce daca era asaltat de jurnalisti si parea crispat sa n-o comita cand da replica unui mare filozof? I-a scapat porumbelul, deci e clar ca-i prost! Pai ce, vorbim de Funeriu, care macelarea gramatica la fiecare iesire in spatiul public? Macar ala era ministru la Educatie si mai era si pedelist pe deasupra, deci avea niste scuze… La fel de bine niste scuze are si pesedistul Remus Pricopie, actualul ministru al Educatiei, care la scandalul cu frauda de la bac zicea ca nu a existat subiecte pe pagina de Internet, a existat decat un mesaj. Ce daca din fraza distinsului profesor universitar Pricopie sare ditamai dezacordul si adverbul corect nu era decat ci doar? La Educatie merge, ca si-asa ni s-a spus ca scoala scoate tampiti pe banda, dar la Cultura trebuie sa avem pretentii, ca doar suntem o natie de culti… Asa ca hai cu piatra spre Gigel, ca al dracu’ popa se viseaza ministru!

M-a uns pe suflet si indignarea deputatului PSD Radu Mihai Popa, consilier al premierului Ponta, care printr-o scrisoare deschisa ii cere lui Crin Antonescu sa se mai gandeasca daca pe scaunul de ministru al Culturii nu ar trebui sa vina un om pentru care utilizarea Acuzativului, a Nominativului si acordurile pronumelor personale posesive, nu reprezinta marea dilema profesionala a carierei. si nu se lasa cu una cu doua, ci mai puncteaza: Dl. stirbu si-a plombat drumul spre minister prin lovituri mineresti in figura gramaticii, chiar daca alonja sa intelectuala, nu parea sa ne mai surprinda cu nimic. Conteaza ca de revoltatul aparator al gramaticii ar rade elevii de clasa a patra pentru ca baga virgule intre subiect si predicat? Nu, ca doar nu el a fost propus ministru la Cultura, si ca simplu deputat ai dezlegare la greseli gramaticale…

Mi-a mai placut si declaratia presedintelui PSD Olt, Paul Stanescu, care in exclusivitate pentru Gandul a spus ca se bucura ca un parlamentar de Olt a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii.
Ca presedinte al Consiliului Judetean Olt si ca presedinte al PSD Olt, sigur ca ma bucur ca un parlamentar din Olt, domnul Gigel stirbu, presedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru ca pentru judetul nostru este de bun augur. Am vorbit dupa aceasta nominalizare, eu chiar l-am felicitat cand am auzit ca PNL l-a nominalizat. Am inteles ca premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel stirbu la Ministerul Culturii, asta am inteles, asta o stiu de la Gigel stirbu. Deocamdata nu a fost de acord, procedurile trebuiau sa aiba un curs rapid, a declarat Paul Stanescu pentru Gandul.

Mi-ar fi placut si mai mult daca s-ar fi limitat cu declaratia doar la partea in care isi exprima bucuria ca un parlamentar de Olt a fost propus ministru, ca sa para intr-adevar sincer. Parca nu prea da bine cand tu, presedinte al unui PSD cu 8 parlamentari dintre care cel putin doi se viseaza ministri, raspandesti vestea ca nu-l vrea Ponta pe stirbu, care se intampla sa fie singurul deputat PNL din judet. Suna un pic a invidie, a bucurie ca ar putea muri capra vecinului, desi capra in cauza este deocamdata, de voie-de nevoie, parte din Oltul puternic.

Parca ar fi sunat altfel daca, in loc sa spuna ca procedurile trebuiau sa aiba un curs rapid, Paul Stanescu, in calitate de co-presedinte al USL-ului local, ar fi facut apel la Ponta sa accepte nominalizarea unui oltean ca ministru. Macar din mandria de oltean, sa fie si unul de la noi in Guvern, ca d-aia de import avem destui prin diverse functii inalte. N-as vrea totusi sa-l judec gresit pe Paul Stanescu. L-o fi rugat poate in particular, ca am inteles ca se converseaza destul de des cu Ponta, cine stie…
Pana s-or lamuri lucrurile, hai cu piatra spre Gigel, c-al dracu’ popa ajuns presedinte la PNL-ul din Olt se viseaza ministru!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

<