19.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Seara de poezie dedicata lui Eminescu, la Bobicesti

- Advertisement -

Proiectul face parte din Programul de lecturi publice pentru tineretul din mediul rural intitulat Drumul spre Lectura, din cadrul Programului National Renasterea satului prin cultura si educatie.
Dupa actiunile similare lansate in 2011 la Dobretu si continuate apoi la Birza, serile de poezie continua la Bobicesti cu o manifestare dedicata Luceafarului poeziei romanesti.
,,Voluntarii Salvati Identitatea Satului incearca sa readuca in atentia publicului din mediul rural poezia, ca stimulent al imaginatiei, al sensibilitatii, oferindu-le sansa participantilor la serile de poezie de a intra in contact cu idei noi, pareri indraznete, scriitori si opere literare prezentate altfel decat la scoala. Refuzam sa credem ca ne aflam intr-o epoca a postlecturii. Scopul acestui proiect este de a incuraja lectura si dezbaterea de idei, de a incuraja tinerii sa citeasca, sa studieze si sa comenteze texte literare impreuna cu prietenii si colegii, a declarat profesorul Iulian Viorel Calugaru, presedintele Asociatiei ,,Salvati Identitatea Satului.
Participantiilor la acest eveniment li se vor prezenta doua editii de carte editate in 2000 si 2005: ,,Cel mai mare volum de poezie, 50×70, si Colectia liliput Mihai Eminescu, realizate de pictorul Nicolae Truta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți