Ancheta finalizata in cazul pacientei care acuza un medic ginecolog de malpraxis

Nici vorba de culpa medicala in cazul pacientei din Bals, care la sfarsitul saptamanii trecute il acuza pe medicul ginecolog Masoud Hashemi ca i-ar fi facut o intrerupere de sarcina desi nu era insarcinata. Potrivit reprezentantilor spitalului, se pare ca totul ar fi pornit de la faptul ca pacienta a inteles gresit termenii medicali in care i-a fost descrisa manevra chirugicala.
Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt extrem de clare. Credem ca s-a manifestat o intelegere gresita a termenilor medicali, in sensul ca in niciun moment nu a existat suspiciunea de sarcina sau diagnosticul de sarcina, care sa necesite avortul terapeutic, iar in cazul de fata, procedura la care a fost supusa pacienta a fost de chiuretaj uterin in scop hemostatic si explorator, o manevra cu indicatie curenta in conformitate cu diagnosticul pe care l-a avut pacienta. Pana in momentul de fata, la SJU nu s-a inregistrat niciun fel de reclamatie sau solicitare din partea pacientei respective. Noi ne-am autosesizat, am facut o investigatie pe cazul respectiv si acesta este punctul nostru de vedere, lucrurile nu au de ce sa fie privite intr-un mod necorespunzator; pacienta a primit tratamentul conform afectiunii de care a suferit, iar chiuretajul, interventia a fost strict hemostatica, in scopul opririi hemoragiei. Nu a fost vorba de o intrerupere de sarcina, a explicat medicul Catalin Patru, directorul medical al SJU Slatina.
Potrivit acestuia, pacientei i s-a comunicat in mod clar si specific scopul pentru care i se propune interventia respectiva, pentru care si-a manifestat si consimtamantul in scris.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.