6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Melania Renghea, judecata dupa noul Cod Penal

- Advertisement -

Dupa ce a absenat mai multe luni de la termenele procesului in care este judecata pentru tentativa de omor, politista Melania Renghea s-a prezentat ieri in fata magistratilor de la Tribunalul Olt pentru a fi audiata. Mai exact, acesta a dat declaratii in fata completului de judecata cu privire la faptele de care este acuzata in rechizitoriu, si pe care la termenul procesului din data de 28 octombrie 2013, ultimul la care a fost prezenta, a declarat ca le recunoaste. Politista a spus ca l-a injunghiat fara motiv pe comisarul Gheorghe Barbu si a detaliat cum s-a petrecut fapta. in timp ce ma aflam in autoturismul meu alaturi de partea vatamata (n.r Gheorghe Barbu), eu am luat un cutit care era in suportul usii masinii si am lovit-o cu acesta de mai multe ori in partea de jos a corpului. Nu pot sa spun un motiv. (…) inainte de a o injunghia a fost o lupta intre mine si partea vatamata, a declarat Melania Renghea.
Cum in dosar nu s-a inceput cercetarea judecatoreasca, politista va fi judecata dupa noul Cod Penal. Conform noilor modificari, acesteia i-a fost inmanata o copie a rechizitoriului, urmand ca ea sa depuna pana pe 24 februarie, termen stabilit de instanta, cereri sau exceptii cu privire la actul de trimitere in judecata. Vestea buna pentru Melania Renghea este ca pedeapsa pentru fapta de care este acuzata va fi mai mica.
Ma voi sfatui cu clienta mea in legatura cu acele cereri sau exceptii, daca vom invoca. Dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal limitele pedepsei sunt mai mici. Dupa vechiul Cod, pedeapsa pentru fapta de care este acuzata era 15-25 de ani de inchisoare, iar dupa noul Cod pedeapsa pe care o poate primi este intre 5 ani si 10 ani. Eu am depus si o cerere de schimbare a incadrarii juridice a faptei, care se va judeca insa la un alt termen pentru ca intrand in vigoare noul Cod Penal vom urma alte proceduri, a declarat Claudiu Brenciu, avocatul Melaniei Renghea.
La randul sau, comisarul Gheorghe Barbu crede ca Melania Renghea nu s-a prezentat pana acum la proces intentionat, pentru a beneficia de noile prevederi ale Codului Penal.
Parerea mea este aceeasi ca si in urma cu cateva luni. Tergiversarea procesului a fost facuta cu scopul de a beneficia de o pedeapsa mai blanda. Oricum, eu am incredere in justitie si sper ca doamna Renghea sa raspunda pentru ce a facut, a declarat comisarul Gheorghe Barbu.
Acesta a mai precizat ca intre el si Melania Renghea nu a avut loc nicio lupta, totul fiind o inventie a politistei. Nu a avut loc nicio lupta intre noi. Totul este o inventie, o declaratie mincinoasa a ei. Dupa ce am discutat a inceput sa ma loveasca cu cutitul in mod repetat in zona organelor vitale. Nu ma asteptam. M-a luat prin surprindere, fara motiv. Nici in fata instantei nu a spus ca ar fi avut vreun motiv. Ce motiv sa recunoasca daca nu are niciunul?, a mai declarat Gheorghe Barbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți