2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

SJU Slatina se pregateste pentru controalele ministerului din luna martie

- Advertisement -

Conducerea spitalului recunoaste ca sunt multe probleme cu care unitatea medicala se confrunta, insa se cauta solutii tot timpul. Unele investitii si progrese se vad deja, lucru care nu poate fi contestat de nimeni, insa mai e de lucrat. Pe langa controalele din martie anuntate de Ministerul Sanatatii, SJU are de trecut o proba grea, aceea de a obtine acreditarea pentru unitatea medicala.
Calendarul oficial prevede ca aceste controale incep in martie. Orice spital are emotii si e normal sa fie asa, incercam sa ne punem la punct cat se poate de bine. Mai sunt lucruri de pus la punct si nu va ascund lucrul acesta, de care eu personal nu sunt multumit, dar important e ca avem un timp la dispozitie si trebuie sa gasim, impreuna cu colegii din toate sectiile, mijloacele sa fim cat mai bine pregatiti. Nu e un scop, nu e un obiectiv al nostru de a pregati spitalul pentru controlul ce va veni; scopul nostru e de a pregati spitalul pentru a oferi servicii de calitate pacientilor. Lucrul acesta e un proces inceput de ceva timp, s-au facut evidente progrese in directia aceasta si incercam ca el sa nu incetineasca, ci sa-l acceleram si sa implicam cat mai multi oameni in el. Acreditarea este un obiectiv pe care il avem in 2014, a declarat medicul Catalin Patru, directorul medical al spitalului.
Potrivit acestuia, exista o lista cu prioritati cuprinsa in strategia spitalului pentru perioada urmatoare, lista care este inca deschisa propunerilor. Mai mult decat atat, in aceasta saptamana sunt asteptati si medicii italieni cu care spitalul judetean are incheiat un protocol de colaborare.
in tot ceea ce inseamna activitate exista prioritizari; noi incercam sa gasim punctele si obiectivele care, odata atacate, sa aduca maximum de beneficiu. Avem o lista care face parte din strategia spitalului pe perioada urmatoare, a mai spus acesta.
in perioada 1 martie – 31 mai 2014, Inspectia Sanitara de Stat va demara o ampla actiune de control in toate spitalele publice din tara, urmand ca rezultatele sa fie prezentate la sfarsitul lunii iunie.
Ministrul Sanatatii considera ca, indiferent de situatia sistemul sanitar romanesc, in prezent nesatisfacator atat pentru pacienti, cadre medicale, cat si pentru autoritati, un standard elementar de curatenie si igiena trebuie asigurat de catre toti managerii unitatilor sanitare, fapt care ar demonstra respect atat fata de profesionistii din sistem cat si fata de pacienti, se arata intr-un comunicat de presa al MS.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți