10.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Sute de cadre didactice, inscrise la pregatirea pentru examenele de titularizare, grad II si definitivat

- Advertisement -

Amanarea cursurilor pentru pregatirea suplimentara a cadrelor didactice in vederea examenelor de titularizare, grad II si definitivat le-a dat ocazia mai multor dascali sa se poata inscrie. Pana la aceasta data, numarul doritorilor a depasit 350, iar pana in aprilie are toate sansele sa creasca si mai mult. Prin parteneriatul IsJ incheiat cu Universitatea din Craiova, dascalii olteni vor urma cursuri la disciplinele pedagogie si psihologia educatiei; conducerea IsJ spera ca, prin aceasta initiativa, notele obtinute de cadrele didactice la examenele de titularizare, grad II si definitivat sa creasca simtitor.
Pentru definitivat s-au inscris pana acum 133 de candidati, pentru gradul II – 57, iar pentru titularizare 169 de persoane. Sunt asa putini inscrisi la gradul II pentru ca, de obicei, candidatii se inscriu in facultatile unde vor sustine gradul. La noi s-au inscris cei care sustin gradul la Craiova, a precizat Mirela Paraschiv, purtatorul de cuvant al IsJ Olt.
Prin intermediul protocoalelor vor fi furnizate programe specifice pentru pregatirea cadrelor didactice in vederea sustinerii examenelor de definitivat, gradul didactic II si titularizare in invatamantul preuniversitar, programe de pregatire a elevilor in vederea sustinerii examenului de bacalaureat, vor fi derulate campanii pentru imbunatatirea accesului elevilor la serviciile de informare privind oferta educationala a Universitatii din Craiova si vor fi dezvoltate proiecte comune intre elevi si studenti pentru o mai buna cooperare. in plus, institutiile isi vor promova reciproc imaginea. Protocoalele sunt valabile pana la finalul lunii octombrie 2014, se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Universitatii din Craiova.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți