15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

somerii din Olt se imbolnavesc pe capete

- Advertisement -

Ramasi fara loc de munca, peste 300 de someri din Olt au gasit o modalitate de a-si rotunji veniturile. La cateva zile dupa ce au fost disponibilizati, ei s-au imbolnavit brusc si au intrat in concediu medical. in acest fel, sumele incasate de la stat sunt duble si chiar triple fata de indemnizatia de somaj.
1100 de certificate medicale au depus anul trecut somerii din Olt, majoritatea dintre ele fiind obtinute la scurt timp dupa ce oamenii au fost disponibilizati. Numarul solicitantilor este intr-o continua crestere.
,,Numarul somerilor care au depus anul trecut certificate de concedii medicale se ridica la 338. in prima luna a acestui an, AJOFM Olt a platit 59 de concedii medicale. Numarul lor este mai mare decat media de anul trecut, a declarat Gherghina Ionita, director AJOFM Olt.
Certificatele medicale depuse anul trecut de somerii din Olt insumeaza peste 17.500 de zile de concediu medical, pentru care s-au scos din bugetul Ministerului Muncii cateva milioane de lei.
Prin intrarea in concediu medical, somerii isi dubleaza si chiar tripleaza veniturile obtinute. Un proaspat somer cu o vechime in munca de cinci ani, care a obtinut in ultima perioada un venit brut de 2.000 lei, incaseaza lunar de pe urma imbolnavirii un venit de 1.500 lei, de trei ori mai mult decat indemnizatia de somaj.
Majoritatea somerilor au obtinut concediile medicale de la medici de familie. Acestia pot acorda certificat pentru primele 14 zile de concediu medical, prelungirile urmand a fi facute de medicii specialisti. O persoana asigurata are dreptul la 183 de zile de concediu medical pe an, iar singura institutie care poate verifica daca angajatul este bolnav sau nu este Casa de Asigurari de Sanatate.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți